FRIDAY WEEK 1 DONE

Salam Hari Jumaat semua :)

harini, Jumaat 9 Mac 2018. maka tamatlah minggu pertama semester 06. tak banyak belajar pun dalam minggu ni. tapi ada lah assignment yang dah dapat. pagi ni takda kelas. jadual free. so dapatlah berehat lama sikit pagi ni. tapi tak jugak, kejap lagi nak turun ke fakulti sebab ada meeting sikit. almaklumlah, org bagai amanah untuk pegang jawatan, so kena lah jalankan tanggungjawab tu. lagipun tak kisah, meeting untuk jumpa Ajk untuk degree show nanti shj. nak buat perbincangan sedikit mengenai "Bold Meraki". Bold Meraki ni nama bold batch kami kali ni. Meraki ni asalnya daripada perkataan Greek yang bermaksud "Soul & Creativity yang ada dalam diri individu". itulah serba sedikit kisah nya. ada soul ke ? creative ke ? wallahualam :))))

Dalam minggu ni jugak aku dah start kerja part time dekat Mart Kosiswa UiTM yang terletak di KKPR(kompleks kemudahan pelajat pelajar Rafflesia). Alhamdulillah semua baik shj. even penat sikit, balik kelas lambat, tunggu bas tak sempat tukar baju lagi terus masuk kerja, tapi so far semuanya baik. Apa yang aku nampak is, semua yang kau buat, kalau betul2 ikhlas kau buat dari hati, in shaa Allah kau akan enjoy. pernah jugak la rasa down, rasa penat, tapi bila fikir semula, aku terlalu layankan perasaan. thats why jadi macam ni. tapi, aku plan aku kerja tak lama la sebab aku tahu, kondisi aku pun tak la terlalu free untuk kerja everytime. bila-bila je aku rasa aku nak mintak resign sebabnya, komitmen aku banyak. first is ofcourse belajar. then aku jugak Majlis tertinggi dalam Bold Commitee. so takut tak terurus je. hm, tengok lah mcamana.

Semalam, aku, ifwat, farehin, najmuddin & amirul pergi shoot KL. tengok2 tempat exhibition yang kami nak buat nanti. so far sempat pergi 2 tempat je. first dekat APW Bangsar KL. Sedikit review tentang tempat ni. first sampai kami park kereta. then kereta tak boleh park situ. diorang punya penjaga kawasan parking akan ambil kunci kita then bawa ke diorang punya kawasan parking. which is jauh jugak la dari situ. ok takpa, kami pun ambil resit parking. tertera nilai bayaran parking yg akan dicharge is RM12 For 4 hours & add RM4 for the next hour. agak mahal lah jugak sebab kami datang dah la takda appointment apa2 then main serbu je. cari office dia, tak jumpa. then sorang staff mereka bawaklah kami ke tempat yg sepatutnya which is di bangunan sebelahnya. dah masuk jumpa, takda berbincang apa2 pun. dia bagitahu harga semua untuk sewa satu area(RM9050K exc-GST Sehari). dan selepas tu kami pun ambil contact number and pergi ke next destination. 20minit shj kat situ, kena charge rm12. damn! well, this is KL.

Shoot ke destinasi seterusnya, iaitu di Glasshouse Event space. area2 bangsar jugak. sampai shj, parking free. and kawasan tak berhampiran dgn jalan besar. tapi takda kemudahan Awam lah. and kawasannya jugak agak luas. mmg semua untuk buat event. pergi jumpa dengan venue sales mereka, Miss Adeline Hoe. office mereka di tingkat 2.berbincang lah dengan mereka tengok harga agak mahal. sehari pun dah makan 15k++. so, nanti mereka akan email quotation harga and kami akan banding2kan lah. masalah 2 tempat ni ialah kalau nak buat exhibition, takda panel disediakan. meja and kerusi shj disediakan. Panel penting jugak la untuk kami guna nak gantung artwork. semua masalah ni akan dibincangkan semula. aku tak buat full review ya. surface je aku bagi. kalau nak tahu lagi mendalam boleh lah google alamat dua tempat ni. jarak antara APW & Glasshouse takjauh sgt. dalam 5 minit je naik kereta.

so, tu jelah aku nak share dengan korang. roughly je going through on what happen on me this week. in shaa allah ada masa aku update lagi aktiviti2 aku untuk hari2 akan datang. esok aku nak pergi ke kuala selangor "KUT". si safiah and the others ajak aku makan mee udang kat sana. kemahen. nanti aku update ya.

btw aku dalam dilema nak pilih lecturer Pn Rabaah or Puan Farah Hanani untuk mengajar subjek ADS690. kbye

wassalam XOXO

No comments: