Lepas rindu♥

Semalam punya cerita balik kerja terus rushing ke bilik tukar pakaian cuci muka dan turun bawah start motor dah terus laju menuju ke jalan besar . Niat dihati nak ke parit harini . Nak jumpa budak asrama . Tapi sebelum tu nak beli la something untuk diorang kan . Farah dah lama idamkan secret recipy chocolate indulgence dia tu sejak aku post kat wechat gambar aku makan tahun lepas, so dia teringin sangat, favourite katanya kan, pergi la secret recipy beli satu slice kek tu untuk dia . Nanti kempunan kan susah bini aku tu . Sambil memilih tu phone bertalu talu masuk panggilan telifon. Mesti hakak aku call tu .yela, sebab menghilang secara tiba tiba kan tampa khabar berita . Ceh macam mh370 sangat ! Aku buat tak kisah je call tu sebab aku memangnk cepat sangat . Kejar masa lagi . Naik motor pergi sana mau 1 jam lebih. Jam dah hampir pukul 5 . Risau je tak sempat jumpa budak budak . Naya je kalau tak jumpa . Dari jauh datang takkan mak pas kan je barang2 tu  ?? Memang rempit lah aku semalam. Jam 6 petang aku pun safely
Arrive kat hostel. Lalu je depan asrama tu nampak aspuri tengah riadah . Alahai kenapa masani jugak korang nak riadah hah ?? Segan gila . Sampai je belakang asrama semua budak yang baru keluar dari bilik mandi dengan kain pelikat nya dtg salam aku . Ceh ! Rupanya diorang mandi buah jatuh. Untuk silat cekak hanafi punya rules lah . Kalau dah masuk buah jatuh, uols kena mandi ada lah seru seru segala tu. Tapi bukan seru syaitan atau iblis atau jin whatever tu, silat ni tak melanggar hukum islam pun , tak bahaya pun jangan risau . Aku tak sempat habis pun . Yela dah upper six baru bitara ni diperkenalkan mana tak habia silat aku . Kalau nak sambung nanti in shaa allah kalau dekat u nanti boleh lah. Hem berbalik pada cerita aku tadi, lepas tu aku ajak meer suruh pakai baju sbb nk jumpa farah. Si haikal pulak pergi la panggil farah, kemudian dgn excitednya farah pun dtg pukul2 aku. Haha tak bagitahu nak dtg katanya . Yela, tkkan nak call
Sah sah la tak angkat , duduk asrama mana bawak phone .
Aku pun jumpa la dia sembang2 sambil makan aku beli goreng pisang ubi keropok lekor saja bagi depa makan kan. Bukan selalu .bokbek sampai petang aku pun balikkkkkk. Nanti ada masa aku dtg lagi okayyy. Miss you so much !!!

No comments: