Im back !!

Assalamualaikum semua. Setelah berapa lama aku menyepi daripada dunia blogger kini aku cuba untuk masuk balik. Hem, pejam celik aku dah habis belajar dah pun . Habis dah zaman persekolahan aku .kalau nak describe balik semua tu memang takkan habis . Kini, semua tu hanya menjadi kenangan . Nak update entry hari2 tak berkesempatan sebab aku duduk hostel . Banyak lagi tanggungjawab kat situ. Yela, upper six , nak uruskan macam2 hal, asrama lagi , study lagi sampai semua benda aku tinggalkan . And now, bila dah habis belajar ni , kerja la pulak. Mula mula haritu aku try mintak macam2 jenis kerja dan dalam banyak2 kerja yang aku mintak tu cuma kerja mcd je yang ada panggil. Yang lain ? Haram ! . Tapi yang kelakarnya aku kerja mcd tu cuma seminggu je . Kelakar kan ? Hem maybe sebab aku tak sesuai kut kerja situ . Fast food ni kerja dia kena hustle , tak boleh slow slow lenggang kangkung. Aku kan jenis sopan santun lenggang mak limah amboiii . So , aku pun decide untuk try to find other job outside there . Aku cuba untuk merantau lebih jauh . Aku dtg rumah kakak aku dgn harith and cari kerja kat sini . Aku duduk lumut,sementara . Sehari je pusing2 cari kerja dah dapat . Alhamdulillah bersyukur sangat sebab allah mudahkan semuanya . 10/1/15 aku start kerja di Marina cove resort teluk batik lumut perak  . Aku jadi front officer kat sini . Kalau dtg sini jumpa aku dulu lah ceritanya . Alhamdulillah lagi sekali sbb kerja aku sekarang tak lah serabut sangat . Ppl around here jugak friendly . Aku harap aku dpt lah tahan kerja sini amin amin amin . Result stpm kluar lambat lagi, so nak taknak kena jugak bersabar . So, setakat ini saja lah . Dah nak maghrib dah kan . Ada masa aku update lagi dan jadi lagi rajin hahahaha
. Tq byeee

No comments: