i'm resign

yes2,akhirnya ..
hmp,bila lihat pada tajuk diatas,banyak maknanya,,,macam2,,ok2,lepas ni aku cerita.
yang pertama - habis jugak SPM 2012
sepanjang tahun bersabung nyawa nak mengharungi peperiksaan itu,akhirnya berjaya jugak tapi tak tahu la dgn jayanya ke tidak kan,,ape2 hal tunggu bulan 3 tahun depan key,kalau result aku gempak,aku share lah sikit,tapi kalau result macam tahik lalat tak de roper tahik lalat pun,memang takkan lah aku nak share,simpan je dalam spenda* kejam kau nokks ''/

yang kedua- korang,korang nak tahu,aku sebenarnya aku dah kerja tahu ''/ aww,so shock'ss kan ? tapi tak perlu la nak shock's2 sgt lah,aku dah berenti dah pun ''/ yess,,memang itulah masa yang aku nanti-nantikan,hahar*gelak jahat,,baru dua hari kerja dah berenti ! huaaa,,peduli kah ? ade lah sikit kan,,nak tahu kenapa aku resign ? hmm,aku tak buleh bla la dengan kerja yang dia bagi kat aku,aku kena cuci lantai,angkat2 pinggan,aku tak sanggup nak hadap smua tu,aku tak biasa,,walaupun aku bukanlah lelaki bandar,macam beria gila tak pernah buat kerja2 smua tu kan,aku tahu aku pun lelaki kampung,tapi aku taknak jgak kata diri aku ni over smpai buat kerja itu pun tak boleh,,memang !! memang aku tak boleh buat,macam2 dah hati ni berkata2 time buat kerja,,nampak ? tak ikhlas kan,macamane nak maju,lagipun ramai dah nasihat aku,,macam2 la nasihat yg aku buleh jadikan sebagai salah satu sebab musabab aku nak berenti kerja kat mcd itu,,sebab yg pertama,aku tersentuh bila abg aku kata 'ingatlah sahabta2 seislam kita kat palestin tu' mcd ni kan yahudi nasrani haktuiih puih2 ni punya,,so,takkan kita sebagai agama islam nak sokong diorang dengan memberi sedikit tenaga kita semata2 nak menaikkan perniagaan diorang yg diorang guna duit tu untuk beli senjata2 diorang sebab nak bunuh org islam kat palestin tu kan...huuuu*penat aku,,, haaa,,betul jugak abg aku cakap,,yess,, i keep it up and i save it ! lpas tu,time kerja tak boleh solat,,takdek musolla disediakan untuk solat,nampak ? solat jumaat semalam aku dah terlepas,* berdoa dah aku,macamane aku nak jawab kat akhirat kelak ? hmmp,,daannnn,,akhirnya aku ambik keputusan aku berenti secara senyap.sepatutnya aku masuk kerja pukul 9 tadi,dan ditugaskan untuk cuci tingkap ! dah,aku amik keputusan jugak semalam time break,aku mesej kawan aku yg aku nak mintak izin dia nak tumpang rumah dia kat ipoh,,lebih aku cari kerja yg lebih baik kat sini kan,,belambak2 lagi kerja yg buleh cari syapik,,mak aku pun give 100percent to me ! dia yg banyak bagi aku semangat untuk cari kerja smua ni,mak aku pesan tadi sebelum bertolak,abang cari kerja yg boleh solat,,dannn dalam perjalanan aku ngan mak aku nak ke parit tadi,memang taknampak jalan,sebab kabus tebal melanda kat sana,aku pun tak tahu kenapa,thennn,,mulalah aku teringat ada satu artikel kat FB yg mengatakan salah satu tanda kiamat adalah dunia melanda kabus tebal selama 40 hari,hah ? mulalah aku pikir macam2,mak aku pun kata macam tu,,tengok abang / ni tanda kiamat la ni,ni sebenrnya bukan kabus ni,ini asap yg keluar dari kerak bumi sebenarnya,huaaaa,,dupdap jantung aku...haaa,,mak aku pun terus cakap,dunia nak kiamat ni,,banyak2 bertaubat lah,jgn la bnyak buat maksiat,kome tak takut ke,,takottt makkk !! i will,,i try to change ye mak.. i try !!

takutkan kalau kita sembang pasal kiamat ni,dalam bas tadi pun try tengok2 kat luar bandaraya ipoh ni,dekat bahagian gunung2 masih ada lagi kabus tu,,tolong la jgn takutkan aku,daaaann,,kalau ikut kelendar kaum maya pun,diorang kata kiamat semalam kan ? 21/12/2012,tapi takdek ape pun yg berlaku kan ? alhamdulillah,,semua tu ketentuan allah yg maha besar,kita tak tahu bila kiamat sebenrnya,kita tahu pun dengan melihat pada tanda2nya saje kan,,huuu ''/ nak kawen dulu *hihkkk

dah,takdek sambungannya dah..tu je
harini my friends sista kahwin,dia ade ajak,but aku takdapat lah nak datang..kawan aku sorang ni pulak pegi ambik lesen,petang karang la agak boleh jumpa.hmmpp,,korang doa2kanlah spaya aku dapat kerja yg halal n yang lebih bagus tauu,aku nak kerja ni..nak cuba untuk pegang duit sendiri,,takkan nak harapkan makbapak je selalu kan,sian jugak kat diorang,so,kita dah besar try la find job sendiri,,tapi kalau makbapak takbagi tu takyah cerita lah kan,,redha jelaa,,,cewahh*makbapak korang still mampu jagan korang lagi..aku tak kata makbapak aku tak mampu nak jaga aku naa,,aku je yg sesaja gedik nak cari keja,,sory//huh.

okey la,,rindu aku kan ? nanti aku cotcet lagi ye..btw,aku rindu asrama,sekolah,kawan,cikgu !! tahun depan tak skolah dahh,kalau tahun lpas time2 cenggini mesti sibuk tanya bila nak pi beli baju skolah,tapi tahun ni not yet ! tak de skolah2 dahh,tahun depan jugak adik aku resign dari skolah albarakah dia tu,dan masuk kesekolah kerajaan je,iaitu skolah aku sendiri,skolah smis parit,harap dia boleh take care lah diri dia kat skolah tu,dah besar dah pun,,next year 2014 dah nak spm,dah besar lah tu,.

                                 

mohon maap kalau ade yang terasa okey ! byebye ''/

                                                  

akhirnya,dah graduate jugak minah ni,hahak ''/

                                   
                                                   
                                                                  KBYE#''