hari bertemu waris

yeah2,,terajin pulak diri ni nak menaip harini kan ! memandangkan minggu ni minggu balik,so aku amik la peluang ni untuk type sikit2 walaupun hati ni macam malas gila nak tekat huruf2 ni..hemmm,,semalam usah cita la betapa sibuk nye aku kat skolah melayan pelanggan ! hah,,,dont be negative thinking kay,,,melayan pelanggan yg nak beli kat gerai aku lah,semalam ada tandatangan kad laporan,ibu bapa datang skolah,,,dan dalam masa yg sama,,ade jugak buat hari kantin,,so,,aku n the geng budak kelas aku bukak la gerai,,kawan aku sorg ni bapak dia memang penjual tegar ice cream kat sini,so kami pun order lah aiskrim untuk dijual,,,persaingan kami memang banyak,lebih dari 20 buah gerai adoo semlam,,,kedai jual aiskrim pun bnyak,,aku rasa muak dah pelajar2 skolah sni dok makan ais krim je kan,,

mula2 yg abis jual kat kedai kami ialah mee goreng ! perghhh,,mee goreng mak cik kantin asrama ni memang terbaik la,,,,sekelip mata je dah abis,,bangga gila jadi pelajar asrama//haha..FYI,,mak aku tak datang pun semalam sebab dia krja,,aku pun tak mengharap pun dia datang sebab result aku kali ni agak menurun,mybe sebab tak serious sangat kot,,but now ! aku dah sedar,,aku kene kerja lebih lagi kalau nak result aku untuk trial exam ni kembali menigkat seperti sebelum2 ni,,,hmppp,,dalam lingkungan 12 someting baru la kedai kami abis dijual,but ! ada satu bende yg kami jual langsung tak dok sape nak beli iaitu PENKEK ! Perghh,,sentap gila sebab tak dak sape nak beli,,but ! i dont care pun,sebab ianya bukanlah idea asal aku nak jual penkek tu,,so,,,tak ambik tahu pun,,yg penting ais krim kami habis,tu yg suka tuu...

balik je asrama lepas tu sume dah lengang,,tinggal beberapa kerat je yg datang,,sebab mak bapak diorang datang then ambik la diorang terus kan,,,buat ape buat kerja dua kali,,aku mak aku ambik pukul 2 lebih,,sedih gilaa,,,lepas tu terus ikot mak aku pergi tempat kerje dia,,,pukul 10 malam baru balik,,humpp,,tu la sebenarnya khidupan aku,,bosan kan// tapi tak pe,,besok dah nak balik hostel balik dah...

kay la,,,sekarang ni baru je lepas balik kelas bm n agama.penat ni ~bye2..

1 comment:

Liana Ag. Sani said...

cute jer blog ni.:) kalau sudi,snggah blog sy. sy dah follow blog ni,kalo sudi follow sy skali. hehe :)