here i come



here i come ~ hello..
wah2,,lama gila tak updates kan,,jangan cakap aku tak bukak yaa,,,aku selalu bukak blog ni setiap kali aku online,,tapi saje je jari ni malas nak update,bukak facebook,,balas2 messej or comment n usha kejap blog ni kot2 ade komen then tutup..tu je rutinnye kalau online,,nak online lelame mane buleh sebab sekarang ni kan aku duduk hostel,memang tak online lah kan ~ 

hmmm,,,keadaan semasa aku sekarang ni,aku agak tak sihat lah,batuk2 gedik,,then baru lepas baik daripada selsema..selsema telah mendisiplinkan diri aku ! yaa,,knapa aku kate macam itu ? sebabnya,,selsemalah yg menjadikan diri aku ni agak pendiam dan menjadi lelaki macho yg cover2 bahagian mulut n hidung tatkala sedang bercakap dengan aweks2 diluar sana,,huh ~ memang menyeksakan,kenelah tutup hidung ni kan,kalau tak tetibe meleleh,,sape nak jawab,,tapi sekarang ni alhamdulillah dah hilang ~ wwkwkwkw...

lepas selsema,batuk pulak menjelma,,haiyaaa,,,manyak susah woo...bukan batuk je,asma aku pon serang sekali dengan batuk,,naseb la asma aku bukan diperingkat yg tertinggi smpai nak pakai inhaler tu...so,ubat ape pon tarak,hanya berdoa dan bergantung pada yg esa...ubat kan hanya membantu je,,yg menyembuhkan bukan ka hanya allah ?? renung2kan,...

sekarang dah masuk bulan 2 ~ makk aii,,,sekejap sangat kan ~ spm menanti,im not ready well,,,rase nak main2 je lagi,,tak nak belajar sungguh2 lagi tahun ni..tapi sekolah dah mula langkah pertama dah untuk mereadykan kami2 semua calon2 pmr spm dan stpm tahun ni,,,dah start dah motivasi,,kelas tambahan,,,grrrrr~ rase macam malas je nak pegi semua tu,tapi kalau nak menjadi insan yg berjaya,terpaksalah berkorbankan masa tu kan,,besok hari selasa,kakak aku nak belanja aku beli buku,,,kan pelajar2 IPTA n IPTS pihak kerajaan ada bagi voucher 200 ringgit untuk beli buku tu kan,,so kakak aku bersimpati kat aku dan dia nak belanja aku beli buku for spm this year ~wahh,,gila excited,tak sabar nak shopping buku banyak2...

sekarang ni jugak kerja khusus seni sudah pon menggerakkan langkahnya,,,first step cikgu dah nak suruh kitorang pelajar2 yg ambik jurusan seni ni cari maklumat2 penting dalam internet,,tapi aku,online facebook n blogger je,,,,tak peh2,,siket lagi aku nak siap2 ajak akak aku pegi pekan online kat cc je senang,boleh print terus..nanti dah nak masuk hostel balik kan dah susah..seni tahun ni rasenye macam best je,,,lukis2 kat kasut canvas putih,wahh,,,macam menarek kan ? trak sabar nak lukis2,conteng2 kat kasut tu...hewhew...






haaa,tengok je gambar atas ni mesti kepala korg berkata2 tentang bola tampar kan ? yess,,,aku masuk bola tampar,,favourite game aku ~ tapi halangan demi halangan kami tempuhi,tapi nasib tak menyebelahi kami ,, kalah tipis je dengan sekolah SM...semuanya sebab salah sorg kawan kami ni,tetibe plak dia pressure tengah main tu,,,so 4 mata senang2 je dapat kat pihak lawan,,,sabaaa jela aku time tu,,penat aku melompat2 sebagai CENTER dalam game tu,tapi hasilnya,,,grrrrr~tapi tak pe,lepas ni aku main petanque plak,peringkat negeri,,,sesi latihan cikgu akan mulakan minggu depan,,kalau menang dapat lagi kumpul sijil kebangsaan ~ huhuhuhu......doa2kan lah yaa...

rasenye dah panjang sangat dah ni kan ~ qaseh pon baru je bangun,so nak main ngan dia sat naa....biaselah,,budak hostel jarang balik,,macam ni la....nanti,ade mase kita entry2 lagi yaaa.....daaaaaa....

2 comments:

Cik Gee said...

awak ni memang pandai edit gambar n text tu.. suka tengok.. =)

syapik naser said...

@Cik Gee haha,,biasa2 je tuu....ade lagi hebat kan,,...wkwkwkw...