mengimbau kenangan lama


hallo anak-anak,entry kali ni pasal mengimbau kenangan lama aku key ! sebelum tatap gamba aku kat bawah ni dulu,mane lah tahu kot2 rindu aku ke kan,hahak#MALUU..


wah2,,betapa lajunya internet aku ari ni,,cepat la siket uploadnye#APENYE SYAPIK...
HAH,lets our start with our story today,aku nak story2 siket pasai kenangan aku dulu2 punye,bersama kawan2 lama,bersama teman2 lama,haik ??? bukan ka sama je maksudnye tu,alahh,sesaje nak penuhkan,aduhhhh##TOINK3

Kalau diikutkan,blambak2 sebenarnya kenangan aku dolu2 kan,tapi takkan le nak story semuanya kat kohang kan3 ! so,aku petik siket jela,macam makan sebijik epal,aku makan tangkalnye je #pelik/..aku memang,jenis makan tangkal je,,buahnye aku buang maki harimau makan,.

hmm,,kalau korang nak taw,aku ni dulu2 suka sangat merayap hangpa taw,aku merayap kdang2 ikot kawan jalan2 naik basikal,pusing2 satu pekan,,mane tidaknya,,kana2 ribena time tu memang buang sesanat2 kan,,lebih2 lagi kalau dapat bende baru,,memang tak dudk rumah la cek oii,bangge jap bawak basikal baru pusing2 satu pekan,,kalau sekarang buat macam tu,alamatnya,kene ngutuk la aku,,..

lepas tu kan,ni nak cita pasal basikal aku jugak ni,,korang dengar taw,ada satu hari ni,aku tengah tunggu kawan aku,saje2 nak ajak main ngan dye,aku bawak basikal la time tu,warne kunin kome,kaw ade ? haha,,lepas tu,datang sorang uncle,pakcik gile ni,tak layak panggil uncle sebenarnya,dye datang kat aku lepas tu selambe dekk je dye ambik basikal aku tu bawak lari,dengan gaya dye yg selambe tu dye bawak blaa macam tu je basikal kunin aku tu,yang aku pon satu,,buleh pulak diam je,biarkan pakcik gila tu bawak pergi meninggalkaan basikal aku tu,,apsal la tindakan aku macam tu,? aku rasa time tu aku takut kut nak jerit kuat2 suruh org kejar org gila tu,memang lawak kalau ingat balik,tapikann......haaa,,besok nye,pakcik gila tu dye pandai woo,,dye buleh pulak letak balik basikal tu kat umah kawan aku tu,padahal dont have any reaction pon time basikal aku tu dicuri,mybe dye dapat mimpi kot,dalam mimpi tu aku sebagai lembaga itam , memang aku itam pon time tu...woot2# datang dalam mimpi dye then suruh dye anta balik basikal dye aku kat tempat asal balik,,dye takot,tu sebab dye anta balik kot,,haha,pandai betul ye uncle,,toink,toink!!

lepas tu,aku pon seronok la bergumbira bermain dengan basikal aku tu,ade gear wehh !! conok cangat..hikhik#MANJENYE KAW,..wekk :p

but now,aku tak naik basikal dah,dah tak de basikal dah pon,basikal kunen aku tu dah hilang kemana entah la,rasenye kene curi kot,,tah sape la ambik basikal aku tu,.kalau ade basikal tu lagi kan best,buleh aku suruh pakcik gila a.k.a uncle tu curi balik,lepas tu aku diam n then dye dapat mimpi/JEMBALANG DAH PUTIH SIKET\ dan pakcik tu anta balik,,ken3,,baru betul mengimbau kenangan lama,,huuuu#

rase rindu pulak nak berbasikal,kalau dulu basikan gear la yang fofularnya ka,but now,apekenamenye basikal tu,yang basikal dah macam pelumba2 basikal guna tu,ntah aku pon tak taw le,,remaja2 la banyak guna basikal tu sekarang,biase la,remaja2 sekarang pon dah pandai buat segala bende nye dengan sendiri,tak perlu bantuan mak bapak dah,duit pon dah pandai cari sendiri,,setuju ?? 

hah,,macamane ?? sejajar dengan ayat aku atassssss sekali tadi,aku nak cerita siket je,aku ambik tangkal je,buahnye bagi rimau makan sambil golek2,so tu jelah citanya,,kalau tak belambak2 lagi kenangan yang nak aku imbau,tapi jari kontot aku ni dah tak larat nak menaip dah ni,aku beredar ye,smpai sini je pertemuan kita,lepas ni kita entry2 lagi daaa,,bye2..muahh siket <3

muko gila comot#woot2..



No comments: