printscreen penuh



hello,selamat petang syapik nak ucapkan,,
minggu ni merupakan minggu last kite bersekolah kan ? so,kalau diikutkan memang sedih gile nak tinggalkan zaman persekolahan ni,terutamanya kalau zaman sekolah bagi tingkatan empat ni merupakan honeymoon year gelarannya bagi sesetengah pelajar yang lain,,tapi syapik rase,tahun ni lah paling menyeksakan,macam2 dugaan lah yang diterima,dri segi pembelajaran terutamanya,,tapi,syapik ambik semua cabaran ni dan angkat sebagai satu ujian,,kalau tak de cabaran,tak best lah hidup kan,,sunyi sepi je hidup ni,,tak boleh jugakk kan...


walaupon bnyak dugaan yang syapik tempuh,tak bermakna semuanya tak best kan,,ade jugak yang best...zaman persekolahan yang mane kita nak kate sebagai zaman sekolah yang paling tak best ? semua org kate zaman ni paling best..mengikut kajian yang syapik kaji selama ni,segelintir abang2 n kakak2 merangkap senior syapik dulu ramai kate rase macam nak masuk sekolah balik je rasenye,,tengok gelagat kawan2 yang gelak tawa sampai tak ingat dunia sesama rakan dalam kelas,kenangan makan coki-coki dalam kelas time cikgu sedang mengajar di depan semua tu boleh dibukukan sebagai kenangan yang boleh kita pahatkan dan boleh kita bukukan setebal kamus dalam hidup kita,,memang segala-galanya kita boleh ingat balik...


walaupon syapik tak rase lagi keadaan ni,tapi syapik dah bersedia untuk menempuhnya,,lagi setahun je kaki ni mampu jejak kat sekolah tu,,,ade rezeki masuk pulak zaman universiti,,hah,itu tak dapatlah syapik nak ceritakan pengalamannya,,sebab belum rasa lagi,,,harap2 cita2 nak masuk kedalam universiti impian tercapailah hasratnya..kalau hangat2 taik ayam je tak buleh jugak kan,,,tapi,tu la nasib namanya kan,,masa tu mane la boleh kita nak ulangkan balik,kalau boleh ulangkan balik,,nak jer mntak ulangkan masa time dajah satu dulu,nak tengok keadaan masa tu,,mesti omey je,,hik3..malu~

kalau diikutkan jugak,dah hampir setahun jugak la blog ni dimangkat kan,,,macam2 dah bende yang ditukar,sampai dulu bukak je blog mesti tak tahu ape2,,but now,kalau bukak semuanya dah tahu#aiceh..really lah,kalau nak diikutkan,ayat2 syapik dulu memang la macam budak2 sekolah dajah satu taw tak,ayat gile power la ..tergelak jugak tengok entry2 time first time menceburi dalam dunia blogger ni,,ramai dah yang membantu,,terima kasih ye atas semua bantuan semua..so,tahun depan mulalah dengan perperangan,,tahun lepas dah berperang dah , tahun depan mesti ready lagi sekali,,tahun depan jugak syapik duduk asrama,so memang tak bnyak mase lah nak menghadap blog ni lama2..ada masa boleh la nak menaip sikit2...

tadi,balik je dari sekolah terus bukak laman web ini sebab na tengok keputusan peperiksaan ahir tahunn,,,macam ape yang syapik cakap kat dalam facebook tadi,,kedudukan dalam kelas,memberansangkan,tapi keputusan aka markah bagi matapelajaran semuanya lingkup,tak memuaskan la,,,tetap tak puas hati lagi ni,,tahun depan,harap2 lah lagi rajin nak buat homework,,tahun depan kan spm..nak tengok slipnya ? scroll bawah..



kalau nampak bace lah,,syapik dah klon kan markah,peratus,gred tu,so,memang tak nampaklah kan,,,tu la syapik kate,tak memuaskan,buat ape nak tengok kan,,,okey,sape yang nak cek tu,boleh la pergi ke laman web ni
http://saps.moe.gov.my/ibubapa2/index.php
korang cek la jugak yer,,lepas tu bagi mama n papa korang tengok sekalii,,syapik tak bagi mak bapak syapik tengok pon,,biarlah rahsia ~ tak sanggup nak bagi diorang tengok,,huhu# okey lah,rasenye tu je lah kot,,lain2 hari jumpe lagi yer ~
abillh semuanya sebagai satu teguran,,,

9 comments:

I`mulan said...

terror gak shafiq nieh...
Mulan Maseirra

I`mulan said...

terror gak shafiq nieh...
Mulan Maseirra

syapik naser said...

@I`mulan haha,,tak teror mane pon,,huhu~

Cik Etel said...

Kalo saya dpt result cm awk!.. fotostek bnyk.. tmpal kat dlm umah..

Kawan Kak Limah said...

blog syapik ney comey lah :D
suka! ^^

syapik naser said...

@Cik Etel haha,,,nanti syapik try ~ haha,,lawak3...

syapik naser said...

@Kawan Kak Limah blog kak limah pon comel jugak ~ huhu

ieyza afieyna said...

syafiq cmne nk printscreen penuh?

syapik naser said...

@ieyza afieyna tengok dalam tutorial syapik,,ade syapik buat tuto ~