hye semua ~



hye readers2 yg disayangi sekalian, .. ape macam ,, sehat ke ?? dah puas makan daging ? aku kat sini tak habes2 mak aku masam daging ~ btw aku tak kesah mane pon,,asalkan ade makanan .. sedap ape terutamanya dapat daging masak kicap,,pehh ~ leleh....

yg atas tu pembuka bicara je sebenarnya,,yang betul aku nak bincangkan kat sini ialah,,pentingka kita nak memaki hamun org dalam blog,,hello makcik n pakcik sekalian,tak baik kan kita kutuk2 org,,,contohnya macam quote aku jumpe bawah ni,sila baca yer...

, errr .~ geram sial .! cm gmpunk lha .! aku ase kan bek kau pndah jea balek kat skola lmae kau ue , SMK ISKANDAR SHAH .. alahh semak jea .. seyes sembang , budak budak sini pon ukan suke kadd kau .. aku pon tk sku kadd kau sejak kau bwak mulod pasal aku ,, mcm mcm lha ,,, kau nan jantan kau ue same jea .HAREM JADAH PUNYA POMPAN . saked aty kodd kadd kau .! perangai kau dha cm ape dha skang. . time first day masok bek jea ope nye .! cehhh tpi molod kau like longkang meyhh .! kimak btol kau nie .! eee aku .! first kau buad kadd aku .. and now kau buad kadd membe membe aku .. now kau dha tk ade membe .. memg gud lha .! tk seda seda lagi . bajed btol . dpn kau punye jantan bukan men lagi tnjuk action .! cm siall lha .! kau dha buad aku mcm mcm ingad aku nk diam ? hahh ! no lha .! tgok lha ape aku nk balas .. not now lha. ! slgi aku tk tgok kau tension , kau gile , mcm kau buad aku gile dlu slgi tuh kau tk aman lha .! aku tk jentik bijik kau tk pyh nk jentik jentik aku punye .! now kau punye budak kelas dha tk tego kau ? yeahh ... memg gud lha .. sesanad .! kau ue dha pndai pnjam fon owg pndai lha pulang kan .! dha lha bgi pnjam then dha kne rmpas nan bpak kau , kau buad do noo jea .! ckop bek lha ade owg nk bgi kau pnjam fon .! nie kau blas kadd membe membe kau ? cehh sembang nk bubah .! taek kau lha bubah .! sembang kelin memg .! nk ayad jea .! bgi sedap ! haiyyee .! lagi cm gmpang ade lha .! kau jgn nk syok suci lha .. muke cm gmpunk .! stok buang jea lha .! payah btol ade owg cm kau !, dha sala ue pndai pndai lha mintak maap .! dha mintak maap jgn lha buad agi .! nie tk .. dha sala mntak maap pon tk .! dha mntak maap then buad agi .! tk gne gak .! cm siall .! perngai kau pon dha sejibik cm jntan simpanan kau ue .! suke puta belid cte lha , nipu lha , tk amanah , susa thu tk .! dlu kau tk lha terok cm nie .! pelik aku .! pape pon lntak kau lha .! kau skg nie hidop lha nan kau punye perangai cm babi ue .! jgn kau nk kacao aku punye life lagi uda .! aku sepak + sepak kau lelaju .! hope kau seda diri kau ue sape .! kau dha terok yaa amad .!
btw,smk iskandar shah tu skolah aku yer,,aku tak puas hati la kaw nak kate kawan aku macam tu,,sekarang ni aku nak same2 tegur2 menegur okey,sebenarnya kaw sebagai perempuan tak baik la cakap ayat2 macam tu,kaw tak malu ke ? kalau ye pon nak kutuk2 macam tu,jgn la bagi org bace,,ko tak tahu ke yang kaw tengah mencarut2 tu,selagi org bace ayat mencarut2 kaw dalam entry kaw tu,selagi tu la dosa kamu meningkat...

aku malas nak prtimbangkan hal dosa pahala,tu semua tuhan yang maha kuasa,aku sbagai manusia just nak tegur sahaja,,sebagai seorang wanita muslim especially,jgn la nak mengayat2 macam tu yer,,,kamu tu perempuan,tak penah aku jumpe org macam kaw wahai wanita...so berubahlah kalau bace ye,,aku tahu,nak marah boleh,tapi kalau boleh jgn mencarut2,jgn maki hamun semua tu ye,semakin ramai org bace,selagi tu lah dosa kamu meningkat,aku mampu tegur je yer..kalau boleh privatekan lah entry tu,jgn bagi org bace,lebih baik kamu simpan je entry kaw tu baik2 ..

hmm,,tu la remaja perempuan sekarang,aku mengaku tak semua macam tu kan,ade yang baik,ade yg jahat siket ~ tak saling tumpah darahnya jugak kat lelaki,,lelaki pon same,..kita semua nya dah besarkan,so tak payah la kita luah2kan semua tu,baik kita maapkan saje si dia yang dimaksudkan tu yer.. berubah cepat okey ~

rasenye tu je kot entry kali ni,,jumpe lagi ~ bye2..




aku suke bergambar..
p/s- tadi sekolah aku ade buat hari graduasi untuk pelajar upper six,,tahniah ya semua kakak2 n abang2 ku sekalian,,,tahun depan tak jumpe dah ~.

ingat ye ape aku pesan kat atas tadi,,,biar allah sahaja yang membalasnya,kita sebagai manusia yg menumpang diatas muka bumi allah ni tak mampu berbuat ape2,,.yg hanya mampu kita buat ialah brsabar#bersabarkan separuh daripada iman,,,kalau kuat kita bersaba,so kuat la iman kita...

No comments: