hari anugerah kokurikulum sekolah



hai2,,lame tak update,,kalau update pon masuk gamba je,tak tahu lah kenape sekarang ni dah malas nak menulis,hemm~ mybe tension siket kot sebab selama 3 minggu exam kan,dengan paper yang belambak2,nak study lagi,,,hemm,,so sekarang ni rasenye dah okey kot,kali ni aku nak kongsi cerita sikit,,cerita tentang hari anugerah kokurikulum sekolah aku yang baru je belangsung tadi,,,

acara ni dimulakan dengan larian dulu,sebab mula2 buat penutup untuk merentas desaton dulu,lepas tu baru hari anugerah tu berlangsung,,so kami semua kene lah berlari 2km dulu bagi meraikan majlis ni la katekan,,gambar time berlari ni tak de,so tak masuk lah yer,,

kali ni terus je nak cerita pasal hari anugerah ye,malas nak cakap panjang ~ lepas je kami berkumpul dekat tapak perhimpunan,,cikgu berucap lah kan,,lepas tu,tetiba cikgu panggil aku n kawan2 aku ,aku tak tahu la kenape dye panggil kan,rupa rupanya dye suruh wakilkan aku untuk sorang budak ni,cikgu kate dye tak datang,hemm~ redha jelah.. hati ni rase segan jugak nak naik,,tapi,,,,nak buat macamane..

lepas je cikgu berucap,tiba time nak rasmi kan majlis ni,,sekolah kami ade buat gimik,best sangat gimik nye,nak merasmikan majlis je pon,,,huhHU~Kalau korang tengok mesti gelak habis punya lah..selesai je gimik tu,ada persembahan silat cekak hanafi pulak,pelaja2 sekolah ni yang persembahkan,,best2...

selesai je semua persembahan,tibalah time nak ambik anugerah,,tetiba datang sorang budak ni,dye pon ambik anugerah jugak,duduk depan aku,,lepas tu dia kate,amin ade tadi,aku nampak dye..aku pon tanye lah,hah ? mane2 ? aku ganti tempat dye ni,dye pon cari lah budak yang bernama amin tu tadi,untuk pengetahuna korang,amin tu lah yang akan aku ganti dye,,tapi budak tu kate ade,then lega rasenye..dye pon cari lah amin tu,dye kate tak jumpe,tapi,,tetiba dye nampak amin tu,aku pon terus lah panggil dye,dalam hati aku kata ap ? hemm,,bagus pon,malas aku nak naik atas tu,,untuk taknak naik atas tu,aku pon semangat lah panggil dye , yang penting aku tak nak naik atas tu,,malu#huhu..

lepas dah abis bagi2 hadiah tadi,kami pon boleh la pegi tengok pelbagai aktiviti yg dianjurkan,macam2 aktiviti yg cikgu sediakan,semua best,,antaranya main golf,pertunjukan helikopter,,flying fox,abseiling,pameran kucing n hamster n macam2 lagi lah,bnyak gerai jugak,,kalau tak aku n kawan2 aku nak berniagaa jugak harin,tapi tetiba je tak jadi,,sedih#..

okey,jom tengok gamba pulak jom,,


sampai je skolah terus bergmbar,termenung jauh#





hah,nampak tak tali yang diedarkan tu,itulah tali yang kitorang kene pakai supaya dapat bezakan yang mane satu menengah atas dan bawah..huuu,,#terpaksa pakai ! 



time ni,aku snap lagi berapa saat je nak berlari,,eksited ~ huhu...


kawan kelas aku yang gila bergambar ~


suasana selpas larian tadi,penat woo~ malas nak tangkap gamba aku,berpeluh2 time ni ~




cikgu bagi taklimat siket ~



ni nak bangun nyanyi lagu negaraku..


time ni sedang nyanyi,..


ni dah duduk~



kawan aku yang akan ambik hadiah bagi pertandingan paintball peringkat kebangsaan.






diorang dah dapat sijil dah ~


time ni semua tengah sebok tengok pertunjukan kereta kawalan jauh ~


ni lah helikopter tu ~







aktiviti flying fox.aku tak naik pon !#jemu~ 



ramai yang menyaksikan aktiviti ni,,,nak naik lettew~


abseiling ~






dari pandangan atas ~


lepak2 di kelas ~



pertunjukan helikopter ~











sebelah pakai dan tidak ~ pelik sesangat ~

hmm,,puas tengok gamba tu semua,,aku dah cut2 siket gamba tu yer,kalau tak memang panjang lah ~ semua gamba kat atas tu semuanya ikut jalan cerita yer,,so korang dapat bayangkanlah ~ k lah,,penat dah tangan ni dok mengedit gamba n upload semuanya,harap korang enjoy yer... daaa...~

besok serentak form 4 buat jamuan kelas ! huhu~ tak saba#aku bawak air je,,,bye~







No comments: