tutorial tukar colour dengan menggunakan PHOTOSCAPE


Kali ni,aku nak buat tutorial yang ini pulak,,korang dah taw ke tutorial ni ? kalau dah taw tak pela,tapi kalau tak taw lagi,mai kite try ramai2,,tak yah susah2 nak guna photoshop,kite gune software yg simple je,,mai kita mulakan jom,,

bukak gambar original korang yer,,kali ni,kita nak ubah warna asal image tu..

ikut step bawah tu,,nampak tak ?? haha,,okeh2,,korang klik  home > bright,color > colorize..

akan keluar pop up tu,,korang adjust lah warna dye...

ni lah hasilnya,,tadi warna oren kan,sekarang dah ubah warna ijau,,okey lah,,tu jela kot,tutorial kali ini,,try taw,,sape tak de photoshop tu,boleh la try,kalau ade pon boleh guna jugak,senang sikit..tuto ni sesuai kalau nak buat freebies untuk background or what else lah,,boleh ubah2 warnanya...same2 kita tengok hasilnya yaa,,daaaaa...



8 comments:

Ruqaiyah Amanina said...

thanks for the tuto :)

Dinie Aainaa said...

tq (:

syapik naser said...

@Ruqaiyah Amaninasame2 !!!

syapik naser said...

@Dinie Aainaa same-same dinie

Coretan Si Are Tira said...

owhh ! dah lame tira cri tuto nih .. bru jmpa thnk for tuto ya !

syapik naser said...

@Coretan Si Are Tira ohh,,yeke !!! alhamdulillah ~ huhu..selamat mencube yer..

sigilajingga.blogspot.com said...

kalau pakai photoshop,cmne lak?

syapik naser said...

@sigilajingga.blogspot.com okey,kalau gune photoshop nanti syapik buat tuto eh ~