tutorial made own navbar



hye,sehari berape kali mau post maa,,kali ini nak buat tutorial pulak la,,tutorial ni ade org request di shoutbox,so kene la buat kan,,sian dye tertunggu2...

dashboard-design-edit html..

firstly korang cari code <head>
lepas tu korang copy code dibawah ni then paste bawak <head> tadi..

<div style="position: absolute; top:0px; right: 0px; width:100%; border-radius:2px; position:fixed; padding:3px; background:url(URL BACKGROUND); color:#ffffff; font-size:11px;">
HERE</div>


oren - url background
merah - warna font navbar
biru - korang taruh la ape yg korang nak letak kat area tu
pink - boleh ubah nak jadi ABSOLUTE, RELATIVE, FIXED.

dah siap privew,kalau tak de ape2 masalh yang berlaku,save saje terus..
kalau ade ape2 yg tak kene,bagi tahu taw...aku bukan pro sangat pon..

No comments: