teringat zaman sekolah rendah dulu


tatapan pagi ~

hmm,,bngun pagi terus online sebab semangat nak tulis entry ni ! sape kat sini yang tak de zaman sekolah rendah ? alaa,,aku rase,majoriti ade kan ~ zaman sekolah rendah sape yang palin manis sekali kat sini ? ade3 ? mesti la ade kan,,semua orang ade kenangan pahit,kenangan manis,kenangan masin,macam2 kenangan lah kan ~ takkan tak de punye,,so,aku pon ade jugak kenangan manis ~ semua kenangan manis yang aku lalui berat untuk aku tinggalkan ..macam2 gelagat,macam karenah time kecik2 dulu,,,semua tak boleh dilupakan.. kat sini aku nak story2 sikit tentang kenangan manis yang aku lalui semasa sekolah rendah dulu yer,,nak dengar ,korang dengar,,tak nak,,blahh ~

time darjah satu
darjah satu,hmmm ?? tahun ni la aku paling exited gile,,ye lah,,first time nak masuk sekolah la katekan,budak mane yang tak exited kan,,cewahh,,,sebelum tu pegi beli baju sekolah bnyak2,,semua nak,kasut,seluar,beg,alat tulis...yelahhh,.,budak exited la katekan,,haha ~ #lawokk.. lepas je beli tu,balik2 rumah terus try,tengok cantik ke tak,muke ni tersenyum riang je sambil menyarungkan baju sekolah baru ~ huhu...kalau boleh repeat balik time ni,mesti best..

dah besar sikit
 hah,kali ni dah besar sikit,masuk pulak tahap dua,iaitu darjah empat,,time ni best la jugak,kat sekolah aku ade pancaragam,aku nak masuk,tapi aku takot,macamane tu ?? hmmm,,tak la,,aku kan kecik cekodeng je mase ni,sape la nak ambik aku,aku jugak tak rapata lagi ngan semua cikgu2 sekolah aku time ni,,sape la nak ambik kesah ngan aku yang darjah empat ni kan,budak2 je lagi,,cikgu pon tak layan,,, sedihh kan...sob2 ..T_T

darjah lima
hmmm,,mase berlalu dengan begitu pantas sekali,pejam celik dah darjah lima,,tak de lagi exited macam time darjah satu dulu,haha,,tahun yang paling best jugak aku rase,,sebab da besar kan,,cikgu pon boleh paham dah dengan fikiran budak2 darjah 4 dengan 6 tahun ni,yg bawah2 tu cikgu tak de la layan sangat ~ aku rase,tahun ni la aku paling aktif sekali,dengan borianye,dengan pancaragam,nasyid,.yang paling best bila aku dapat masuk boria la,aku jadi penari belakang je,,tak layak nak jadi ketua,hah,pancaragam pulak aku dapat main melodian,sape tak kenal melodian,,search la kat google yer,klau jumpe,ade bentuk macam piano tu,hah,itu la melodian ye adik2,,setiap petang ade latihan,yela,nak buat persembahan kat hary sukan la katekan,sekolah2 menegah semua jemput sekolah rendah kami suruh buat perarakan hari sukan diorang,bangge gile,adik2 main pancaragam,,sekolah menengah pon tak de semua2 ni,,huhu~memang the best la tahun ni..

tahun UPSR
 tahun UPSR,,,aku rase kan ,kan ,kan,,tahun ni laaaa paling best ~ aku nak cerita ni,meh2 denga,tahun ni la aku rase best sebab,aku la segala2galanya ,hah ? ape tu,,heh2,,dengar2,,tahun ni la aku dapat main trumpet,tahun ni la aku dapat jadi ketua nasyid,tahun ni jugak la aku dapat jadi ketua boria.huh ~ sangat la bangge,bakat aku terserlah semase kitorang tengah buat latihan nasyid time tu,lepas tu cikgu suruh aku menanyi lagu nasyid kami,,cikgu dengar,lepas tu cikgu kate ok,sebabnye,ketua nasyid kami tu nyanyi tak ok,bnyak kali dye try,tetap tak memuaskan,tapi turn aku,cikgu kate ok,terus automatik cikgu lantik aku jadi ketua,sebelum tu aku memang dah jadi ketua boria dah,tak de lagi aku jadi penari,,huhu~memang best ka,pancaragam pulak,aku dapat main trumpet ?? ape bende tu ? j=cari la sendiri,maleh nak cakap banyak,,hihi~cikgu cakap,aku la peniup trumpet yang paling kuat sekali time tu,bangge weh,,bangge la ~ tak de aku,tak berbunyi la trumpet tu,mane taknye,time ni kalau korang nak tahu,badan aku dah macam besar anak gajah taw tak,dengan pendeknye,pendek kate la,aku time GEMOK ~ fine !! hmm,tak caye ? jap2,,tengok gamba bawah ni....


muka budak2 kan ? hmm,,aku mengaku aku gemok ~ lalalala ~

hah ? tak caye lagi ??? caye kan ? tu la,aku pon tak taw la ape kene dengan aku time ni,,darjah 123 dulu kurus kering je,masuk je darjah 4 aku mule berselera,darjah 5 start naik lagi berat badan,smpai la berat aku cecah 79 kg TAHU ? hmm,,seingat aku,aku kuat makan minyak ~ aku selalu jadikan minyak tu sebagai kuah dekat nasi yang aku makan tu,,hee ! sedap ke ? time memang semua sedap la ,, tu yang sampai naik mendadak tu,tapi sekarang ni,bile diingatkan balik "aku makan nasi berkuah minyak ? euww,,geli la" Padahal itu la makanan aku dulu,sekarang tak nak dah la jadi macam tu,kalau gemuk sikit pon tak pela kan,normal la remaja,kalau dulu gemuk dah la pendek,,sekarang aku dah tinggi ~ hihi~ tak la tinggi bebeno.. h,,ape yang aku nak kate kat sini,time ni la paling best ~ lepas UPSR enjoy gile,macam2 rombongan boleh pegi,dapat pegi tengok orchestra kat kl,yang orchestra terbaik kat malaysia ni,kat KLCC,aku pegi situ,tu rombongan untuk budak2 pancaragam,,hmm~ best sangat rasenye..keluar keputusan UPSR,macam tak sangke je boleh dapat 3A2B,aku rase macam dah cukup tinggi la tu,alhamdulillah...lepas tu,dah nak masuk alam sekolah menengah,kawan2 pon ramai yang tinggalkan aku,tak sangke,cepat sangat mase ni berlalu,tup tap,dah masuk tingkatan 1 !! hmm,,,terima je lah ~

aku rase,kalau boleh nak jer balik semula ke zaman sekolah rendah ni,,macam2 karenah aku rase yg ade pada diri aku ni,macam2 kenangan jugak ade,semua tu aku bukukan dalam hati aku ~ kalau rase nak ingat balik,aku ingat la,sampai la aku mati nanti..hurmm,,agak panjangkan ? best tak ? aku rase,banyak lagi yang tak cerita ni,macam2 aku rase ade,kalau boleh memang nak cerita semua nya,tapi apakan daya,udoh tak ingat ~ bnyak sangat kan.. aku rase tu je la kot,,zaman sekolah menegan nanti pulok yer,,tengok la tajuk,sekolah RENDAH hokey..setakat tu saje lah entry kali ni,,wassalam..

best tak ? komen la sikit ...
nanti kite tulis entry pasal sekolah menengah pulak yerw...eh2,komen taw ~

 

2 comments:

Syuhada Nur Ekhwan said...

comel nye dea time kcik.. hehhehe

syapik naser said...

@Syuhada Nur Ekhwan haha,,lawak kan !! gebuuu ~ btw,thanks ~