tagged..jom baca !

haluu,,saye di tag lah,ini kali kedua aku dapat bende macm ni,kali pertama aku tak layan pon,kalai kedua ni pulak aku layan la selepas jenuh aku perah otak ni untuk memahami rules yg disuruh ! but now,aku dah paham okey,lets we start !

rules permainan
You must post these rules. Each person must post 11 thing about themselves in their journal.
Answer the questions the tagger set for you their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.
You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
Go to their page and tell them you have tagged him/her.
No tag back.
No stuff in the tagging section about "you are tagged if you are reading this" you legitimately ( a.k.a really, trust, with all honesty ) have tagged 11 people.

okey,,11 things about me~
 nama aku muhamad nursyafiq bin mohammad nasir*juz call me syapik.
 umur 16 tahun,,
 tarikh lahir 24 september 1995*dah lepas dah pon,,huhu
 hobi , melayari internet semestinya..kadang2 suka berjalan ngan family,,tangkap2 gambar..
 adik beradek ade 5 orang,aku anak keempat..
 suka melayari internet n bukak facebook..
 suka warna yang terang2 smpai sakit mata..
 sekolah di smk iskandar shah paret,ambik jurusan science..
 cita2 nak jadi ahli perniagaan,fotographer,artis...*tak da kene mengena dengan jurusan science yang aku ambikk sekarang ni kan.lalalal*act,aku tak minat science,aku minat seni.
 suka makan nasi.,,n air kosong..huhu
 harapan nak jadi seorang blogger yg superb...

soalan dari blog yg tag saya..

1. Maksud nama awak?  
 nama saya bermaksud cahaya penyayang..*sedap tak ? 

2 . Sekolah dekat mana ?
 sekolah si smk iskandar shah paret je..

3 . Awak cantik/handsome tak ? 
 ntah lah,tak tahu la nak kate,,rasenye tak dela hensom sangat..kui3

4 . Pernah pergi Mekah ? 
 tak pernah lagi,sebab maseh sekolah,.lagipon duit pon tak de lagi..haha

5. Sugar Glider atau kucing ? Sebab ? 
 suka lagi kucing sebab pernah menjaganya,so ade la pengalaman,,sugar glider tak minat,keik bebeno,kalau hilang dah susah nak cari balik,,haha..

6. Senaraikan 5 lagu kegermaran awak ? 
 sean kingston - dutty love
 selena gomez - love you like a song
 selena gomez - i do
 bruno mars - lazy song
 bruno mars - grenade

7.Penyanyi lelaki yang awak suka ? Sebab ? 
 saya suka bruno mars sebab lagu2 dia semua best..huhu

8. Subject yang paling awak suka ? 
 saya suke math,,seni..

9. Jenama baju yang awak suka ? 
 saya suka baju jenama poul smith

10. Benda yang awak nak sangat miliki ? 
 saya nak sangat DSLR,,teringin sangat2,,kalau dah kerja nanti,,gaji pertama aku akan terus beli dslr idaman aku..

11. Awak kenal saya ? :P
 hemm,kenal melalui blogger jelah,,haha...

tu jelah kan? hemm,malas lah nak tag2 balik,sebab mood tak seberapa ada ni !!
dah taw kan serba sedikit tentang aku ? hmm,,baguslah kalau macam tu,,,tapi tak secara detail lagi ni.haha,,okey lah,nak makan,lapooo..bye2...



sorry ye kalau ade yg tag tu aku tak balas,sebab tak de mood now !

No comments: