new header hover#kebawah,kekanan dan rotate


huhu,,berjaya jugak !!! kali ni nak buat tutorial header hover,,coding ni aku yang gabungan sendiri yerr ! k,tak paham lagi,tengok bawah ni dulu..


sebelum

selepas

okey,,mari kita mulakan !
design - edit html
cari code h1.title {
lepas tu,,copy code bawah ni n paste kan kat atas kod h1.title {



#header:hover{
-moz-transform: rotate(10deg);
-webkit-transform: rotate(10deg);
-webkit-transition-duration: 3s;
padding-top:40px;
-webkit-transition-duration: 3s;
padding-left:70px;
-webkit-transition-duration: 3s;
}

copy taw,,lepas tu save.. kalau korang nak rotate korang 360 darjah,korang ubah la code 10deg tu
3s tu pun boleh ubah...okey la,kalau jadi komen taw,,,ini coding aku yang ubah sendiri taw,,bukan aku yg reka,aku just gabung2kan saje,,hihokk~ komen sikit yer..

jap2,kalau korang tak nak rotate korang boleh buang code


-moz-transform: rotate(10deg);
-webkit-transform: rotate(10deg);
-webkit-transition-duration: 3s;
kalau tak nak kebawah korang boleh padam code
 padding-top:40px;
-webkit-transition-duration: 3s;

kalau tak nak ke kanan,korang boleh padam code
 padding-left:70px;
-webkit-transition-duration: 3s;

kalau tak paham,tanye yer ~ 

2 comments:

Mazelina is Neyna said...

huwaaaa tak jumpe pon kod h1.title { neyh ???

syapik naser said...

@Mazelina is Neyna awak gune template ape ???