korg makan ayam kfc macamane eh ??


kakak aku # harap maklum..

hari ni memang kerap sangat lah jari ni nak mengupdate kan,,kejap2 keluar post aku,,mesti korang jemu kan,alolo~ tak mahu lah jemu2 ni,,tasuke2# entry kali ini aku nak tanye kat korang lah,korang makan ayam kfc macamane eh ? #konpius..aku pun fening sekarang ni n cube untuk memikirkan sejenak,macamane lah org kat luas sane makan ayam,tak kira lah kat kfc ka,kat mcd ke,,terutamanya artis,,

manusia yang digelar artis kan selalunya suke cover2 makan,cover2 jalan,cover minum,cover macam2 la diorang cover,,so macamane lah  kalau diorang makan ayam kt kfc bersama peminat,,adakan diorang guna garfu untuk makan seketul ayam tu ? bijak sungguh lah kalau macam tu,,adalkan diorang makan guna tangan je? tu la persoalannya,,,

kalau kita yang orang biasa ni ,tak kesah kan,tapi ade jugak yang kesah,terutamanya kalau makan bersama boyfie ke girlfie ke,mesti malu2 kan,masing2 senyap,,woooo~ye dak ? haha,,masing2 tunduk malu,,tapi masing2 tengok cara makan masing2,,tapi,kalau ade yg makan gune sudu katakan,tetibe tengah asyik mencongkel ayam tu sebab dah sejam tak makan2 lagi ayam tu,tup2 terpelanting# mak aii,,malunye,*merah pipi..

haaa,,tula padahnya kn,makan ayam pon bahaya,terutamanya org yg suke cover a.k.a berlagak artis tu,,artis amendenye dah makan ayam pon smpai terpelanting,,tapi sebagai lumrah kita yg org melayu ni,tak payah la nak beria kan nak gune sudu,smpai makan ayam pon nak gunu sudu ke,kebersihan konon,,kalau guna sudu,tak payah la kfc tu sediakan air untuk cuci tangan ye dak ? 

tapi aku rase majoriti kot yang makan gune tangan je,senang sikit kan ? tak pelanting2,,kalau dapat ayam tu terus boleh kupa2 isi dye n terus makan,kalau gune sudu nak congkel lagi,bak2 dapat ayam yang kecik,tup masuk dalam air org sebelah..haha,kan lawak tu,,usah la nak cover2 sangat kan ! ade tangan,makan je gue tangan,,bukannya kotor pon,lainlah kalau tangan kita ni penuh dengan ullat2 yang membawa kuman bagai tu,,,so,,pikir2 la dulu,padahnya bnyak kalau dah terlebih over macam gitu...

sekian,,,wasslam....

kalau ade yg tersinggung harap maap yer,ini hanya oersoalan dan perbincangan aku denga korang,,,take positif yaa...

edit by me using adobe photoshop cs3

4 comments:

D'ya Marshmello said...

hehehe, betul tu.sokong post dekat atas tu, rasa myusahkan je makan guna sudu, last2 terpelanting ayam tu tak ke segan? hehe

syapik naser said...

@D'ya Marshmellohaha,,bagus2..huhu,,buat malu je kan,kalau dah terpelanting ...konpem rase macam nak buat pembedahan plastik suh tuka muka ni sebab tak nak bagi org taw..segannnn

Lily said...

Lily mkn selamba je guna tgn. Janji sng sikit

syapik naser said...

@Lily haah,tak yah kesah sangat kan ! janji dapat makan !! daripada jadi bende lain lagi malu kan,,huhu