group di FACEBOOK


hey,sebut pasal facebook,tak sah kalau tak de group ?? korang ade ? mesti ade punye !! takkan nye tak de ! group korang banyak tak ? group aku memang bnyak ! bnyak sesangat !
tak ke susah kalau banyak2 group neh ? susah kan,hey,sape la yang masukkan !tapi,group neh jugak ade kebaikaannye,okey2,meh sini aku senaraikan ape antara kebaikkanya eh

kebaikan ada group dalam facebook

 dapat berkongsi2 idea
 mengeratkan silaturahim
 bersembang-sembang
 bertemu kawan baru
 kalau blogger,boleh2 bagi link n terus blogwalking

setuju tak dengan ape yang aku katekan kat atas tu ? okey,sekarang ni bagi tahu keburukannya

keburukan group dalam facebook

memenuhkan notification
 kalau chat,,kita terpaksa join sama,padahal tak de ape pon yang disembangkan

hah,tu je kot keburukannya,kalau ade lagi,bagi tahu eh ! kalau korang nak senang,korang pegi dekat group tu,korang tengok kat atas belah kanan hujung,ade button edit setting kan,korang klik,lepas tu ade tulis notify me when- korang pilih la,kalau tak nak belambak2 notificatin yang tak berkenaan dekat korang,korang klik la "only post i am following" senang,tak de belambak2 nitification yang tak berkenaan tu,kalau korg jenis suke,tak runsing dengan semua tu,korang biarkan jela !! macam aku dulu,,nitification aku penuh dengan post group yang tak berkenaan,,,sebab ape ? sebab nya,group aku banyak,,tak caye,tengok gambar bawah ni

 yang pertama

 yang kedua

 yang ketiga

 yang keempat

 haaa,,tak pecaye lagi ?? so,,orang macam aku memang kene la edit notification tu !!! 
kalau tak memang penuh la ... hmm,,okey la ! tu je entry petang2 ni..bye

eh2,kalau ade lagi cadangan tentang keburukan ade group dalam facebook neh,bagi tahu eh kat kotak komen...

No comments: