freehand doodle


hallow inchikago !! ni nak khaba neh !!
aku first time dapat melukis doodle dengan baik menggunakan mouse saja !! tak de gune alat lain !! sebelum ni teliti je aku gune photoshop tu,beria buat stroke bagai tu la.tapi kali ini ! melukis hanya menggunakan mouse,tak sangke pulak menjadik ! hihok#bangga..
sape nak tengok ?? jom,..

apa macam ?? oke ke idak ?? haha,,baik cakap okey !!
serious neh free hand !! mintak2 la lepas ni boleh lagi lukis freehand ! senang siket dok !! kalau sape tangan yang ketaq2 tu,disarankann jgn la nak try ! nanti rupe cakaq ayam nanti ! haha.doodle freehand aku ni pon tak la kemas sangat ! boleh di perbaiki lagi kan !!

kak una lukis doodle gune free hand ! semua comel2 doodle dye ! suke tengoknye..inspirasi dary kak una la jugak doodle neh ! lepas ni aku akan terus try melukis menggunakan tangan ! kite sama2 tengok,ade perubahan ke tidak naa..

ape motif doodle tu menerap ? ntah,aku pon tak tahu ! alaa,lagipon takkan setiap kali melukis doodle , doodle tu mesti berdiri kan ! betol tak ? haa,,so,kali ni amik inspirasi ,jadikan doodle tu meniarap pulak !! haha,,naseb la tak nampak cacat ! cadangnye nak tambah background,tapi,malas la ! nanti lagi burok doodle comel aku tu ! doodle tu lelaki eh !! not women ! sekarang neh jugak dalam proses nak try lukis doodle lelaki plak !! asek pempuan je kan ! laki bile,hah,ni la masenye !! so,i must keep it up !! try my best !!

eh2,blog ni ade perubahan siket kan ! hah,saje2 je nak ubah !! boring2 kat umah neh !ubah la siket2 !! kite perbaharui kan yang lame,ye tak ? hmm,,okey la,yang penting still orange !pffttt ~
loikeit orange !! okiila,nak solat sakajap naa,,nanti kite entry2 lagi !!

daaaaa~
ingat pesan aku,tangan yang berketaq2,jangan lukis doodle dengan cara freehand !!hihi~

3 comments:

♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ said...

heyy syapikk :) omg! thanks dear ^^
Firtsly akak nak cakap ,
HAPPY BELATED BIRTHDAY DEAR <3
sorry sebab late , and now ade mase untuk komen Syapik :) yeahhh !
hahhh , nak dengar akak nyanyi lagu hari jadi , cepat2 , pasang telingaa , okeyyy , drummm rolll ~

Happy birthday to you ,
Happy birthday to you ,
Happy birthday to Syapik :)
Happy birthday to you ,

May Allah bless you dear :) semoga berjaya dalam dunia dan akhirat ^^
and keep it up in blog-ing ! love you much adik :))

syapik naser said...

@♥ Nurhusna Syabani Hamzah ♥ wahh,,blogger terkenal datang menjenguk lah !! dye komen sekali ! haha,,,hik3..eh2,,terima kasih ye akan !!! terima kasih atas semua wish tu !!! terima kasih sesangat ! tak sangke akak akan datang wish jugak kan !!! walupon lambat,tapi tak pe,asalkan ingat ! kan3..haha ! amin,,,kak una jugak !! good luck in spm yer,,syapik doakan kak una dapat stRAIGHT A's ! amin,,,love you too !!!

ieyza afieyna said...

comel nye..

syafiw lukis doodle kat akk satu.
kartun girl pmpuan dgn kuceng marie tue leh x ? hehe.. ^^