tutorial underline hover


hello,,ary tu aku ade kate kan nak buat tutorial ni ! tutorial underline hover ! hah,sape nak taw ?? mai ikot step aku bagi !! jap2,sebelum tu tengok gamba bawah ni dulu kalau tak beberapa paham !!..

itu sebelum !

ini selepas !

okey ! pg dashboard-edit html-ctrl+f cari code u {
dah jumpa ??? selepas iu,korang copy code ni

text-decoration:none;
background-image:url(URL UNDERLINE);
padding-top:8px;
padding-bottom:12px;
-moz-border-radius:30px;
border-radius: 30px;
}
u:hover {
text-decoration:none;
-moz-box-shadow: 0 0 5px 5px #F5DA81;
-webkit-box-shadow: 0 0 5px 5px #F5DA81;
box-shadow: 0 0 5px 5px #F5DA81;
padding: 0.1px;
}


dah copy kan ?? paste bawah u { tadi aww !
lepas tu mai kite edit code tu !!

MERAH- url underline,* kalau nak,korang boleh ambik dekat sini taww !
HIJAU- warna shadow selepas di hover
PURPLE- bentuk2 border selepas di hover , sape nak bentuk2 border,korang boleh klik sini
 dah siap edit bagai tu,boleh lah SAVE ..

dah siap !! coding2 ni aku yang edit sendiri taw !!! okey lah,selamat mencuba !!

4 comments:

Nani said...

thanks ^^ menjadi..

syapik naser said...

@Naniohh,,,hahah ! bgus lah !!

メǤα∂ɛƨ Ƭɛɛиαɢɛяƨメ said...

tak kumpe pun kod yang nak kene cari tu ? :'(

syapik naser said...

@メǤα∂ɛƨ Ƭɛɛиαɢɛяƨメ tutorial ni for washed denim ~ awak pakai ape ?