tutorial meletak border di sidebar

Photobucket

heyy,,menaip entry di petang2 hari ni kan mengantuk lah kan ! hoho~ tapi tak nak tidoo,,malam nanti berjaga plak sampai pagi,tak nak2 ! kali ni aku nak menaip tentang tutorial ! tutorial ni ade org request kat shoutbox !


klik untuk tumbesaran ~

hah,,dye tanye macamane nak buat border macam yg ade kat blog aku ni kan,macam ni kot ~
ini kot maksudnye..
 !! so,,itu senang je caranya !! meh ikot step yg aku bagi ni yer !

design-edit HTML-TICK expand widget 

cari  .sidebar .widget {

copy code yang bawah ni ~
-moz-border-radius: 20px;
border-radius: 20px;
background : #ffffff ;
border: 2px solid #74DF00;
margin:0 0 1.8em;
padding:20px;

dah copy ? paste kan dekat bawah .sidebar .widget { 
contohnya korang boleh tengok bawah ni


okey,paham ? kali ini mari kita tukar code tu ~

code ni korang boleh tukar yer..

border: 2px solid #74DF00;
solid tu korang boleh tuka dashed or dotted
#74DF00 boleh tukar jugak,itu warna border ye..boleh tengok sini

okeh,,selesai,save lah yer,sebelum tu kan,kalau nak selamat preview dulu !

selamat mencuba ~

No comments: