tutorial sidebar background

Photobucket



hai2,,nak wat tutorial lagi lah ! yeah !
sape nak macam syapik tu ?? sidebar ade background !
macam ni !


hah ?? dah paham ?? okey.let we start !

pg design > edit HTML > tick expand widget > klik ctrl+f > cari kod kat bawah ni

.sidebar .widget {

copy kod kat bawah ni then pastekan kod bawah ni kat bawah kod .sidebar .widget { tadi !

background:url(URL BACKGROUND korang nak);border-top-left-radius:20px;border-top-right-radius:20px;margin:0 -5px 1.5em -5px;padding:0px 7px 10px 7px;text-align:center; 

yang warna pink tu bentuk border - kalau nak bentuk2 border yg comel2 kan..klik freebies kak una
yang warna purple tu plak,background yg korang nak.kalau nak background yg shomel2,sila klik sini eh..

okey la,,lepas tu,,dah buat2 sume tu,,,save jela !
privew dulu taw..tak jadi nanti ! sape susah ?? tak paham tanye ! k..babai...


2 comments:

ZichiEqaa said...

kalaw tade code sidebar widget tuh maksudnye template yg kte gune tak sesuai eh ?

syapik naser said...

@ZichiEqaa haah laah !! uhm,,tak de ke ?