tutorial font bertukar bila mouse hover di link

Photobucket

hai,,pagi2 buta ni dah nak buat tutorial ! haha,,tak peh2..untuk korg jugak.tutorial ni syapik credit kat dania sebab syapik jumpe tutorial ni kat blog dye lah ! tengok2 menjadi plak ! ngeh3,,thnkyou dania

okey,let we start !

1.first korg pg dashboard
2.design
3.edit HTML

okey,,korg cari kod di bawah ni :
]]></b:skin>
dah jumpe ?? korg paste kod yg syapik bg ni kat atas ]]></b:skin> tu tadi taw .
a:hover {
font-family: Cookies;
}
then,siaplah ! eh2,kalau korg nak tukar jenis font tu,korg tukar yg syapik gariskan tu taw iaitu
cookies tu.paham ??  nak font cantik2,boleh la pg sini
preview dulu taw...lepas tu baru save..

okey,siap tutorial ni ! senang je kan ?? so,,mai la try...supaya blog korg lebih nampak eligant kan..huhu. 

No comments: