siap sepenuhnye , setelah 2 minggu melukis !



hei,,setelah sekian lamenye aq melukis mural kat skolah sempena bulan kemerdekaan ni ! akhirnye siap jugak mural tu ! agak susahla jugak nak kendalikan 3 org ! tu pon kalau tak de semangat berpasukan pon susah kan !! kome penah tak ni melukis mural ?? btw,best woo !! aq minat seni,,so mmg best lah !
lepas ni nak lukis lagi lah !! sape nak ikot ?? jom2,..haha
sape yg tak try melukis mural ni cepat2 la suh cikgu korg wat pertandingan melukis mural kat skolah kome !!
mural ni korg taw tak ape bende binatangnye tu ?? meh syapik terangkan.
mural tu adalah sebuah lukisan yg dilukis didinding !! tak kire lah dinding tu besa ke kecik ! yg penting dinding !!! paham??
dary segi warne plak,,macam2 jenis warne boleh guna ! tapi selalu org gune cat pelaka la, !! cat pelaka ni lah cat yg betol2 untuk melukis mural sebenarnye !! tapi cat lain pon boleh ! macam mural syapik wat tu,,syapik menggunakan hasil gabungan dua jenis cat ! syapik gune cat pelaka dengan cat minyak ! bile pelaka bertemu dengan minyak,,mmg susah lah !! kene berhati2 sikit...syapik puunye mural tu pon bnyak kali dah syapik touch up taw ! susah gile...cat minyak ni plak,,,nak kering memakan mase 4 ataw 5 hary !!
so,,jgn la nak gatal2 tangan nak sentuh kalau baru buat sehari !!
kawan syapik ni pgi sentuh ! so,,hasilnye,,,COMOT !! tu yg paling pantang tu ! tak suke !!
so,,nak tengok tak hasil lukisan yg syapik n 2 org kawan syapik wat kat skolah tu ??
okey..syapik tunjuk okey...sabaaa...

jeng2 !

okey tak??? ni la gambanye !! huhu...

kawan syapik yg membantu yg pakai baju hijau tu taw !!
lagi sorg india ! dye tak dtang !!
mural belakang tu form 6 yg buat ! diorang kategori lain ! kami kategori lain ! kalau same kategori,,,kalah la kami ! huhu...

okey,,tu jelah eh !!!! ade ape2 nanti syapik kongsi lagi nanti !!!




doodle yg agak cacat !
gambar sampingan ! haha#


2 comments: