Photo Editing Contest By Eien Razak & Dayah Jelita.

Photobucket

hallo ! petang ni syapik nak join contest lah ! contest ni berkenaan dengan photo editing ! woaa,,ni yg suke ni !! haha,,,btw,,gamba syapik edit bukannye cantek sangat pon kan ! tapi,,saje2 nak try masok ! mane la tahu kod2 ade rezeki kan ! huhu..

ni banner contest eh

wah,,,penat woo tunggu pemilik blog ni balas pertanyaan syapik tu taw ! syaik tanye,boleh ke letak gamba lebih dary satu !! lepas beebrape minet nak dekat sejam kod,,baru dibalas then dye menjawab,,boleh ! woaa,,,suke2 !! cadang memang nak letak lebih siket !!! boleh letak gamba bnyak2 kan !! wolalala.. thanks sebab balas cepat ! kalau tak,,besok la jawabnye !! smbil tunggu tu syapik bace jugak entry2 dye,,best jugak !! haha,,suke2 !! then,sempat jugak bace entry kat blog fatin liyana ! rindu same dye !! lame tak bace entry voke dye tu !! missh kamu lah !#perasan !

okey,,tanpa melengahkan mase,,syapik nak tunjuk gamba yg nak dipertandingkan tu ! gamba ni syapik edit lame dah taw !! so,,senang jela kan,,ta payah nak edit2 lagi ! ni la untungnya kalau ade mase free korg luangkan mase tu dengan mengedit gamba,sambil2 tu boleh letak kat profile picture Facebook huhu,,
so,tanpa melengahkan mase lagi syapik nak tunjuk gamba first !

gamba sebelum !


gamba selepas..


penerangan : gamba ni syapik tangkap waktu nak hias kelas kat sekolah !! so,amik la kesempatan kan !! angry bird tu kawan syapik punye,,pinjam saja ! haha...syapik pengawas,tu yg pakai baju biru tuh !! ngeh3 !
saksikan gamba kedua plak dibawah eh !

sebelum


selepas..


penerangan : gamba ni plak kawan syapik yg tangkap ! gamba ni gune DSLR d90 pakwe kakak syapik punye,hahah !! lame tak pgg DSLR dah !!! hoho..
saksikan gamba ketiga di bawah ni lagi eh

sebelum


selepas


penerangan : gamba ni syapik tangkap time boring kat umah !!! haha,,lepas tangkap terus edit sebab nak buat profile pictute kat facebook..haha !!#semangat !
okey,saksikan gamba seterusnya di bawah ok

sebelum 


selepas


penerangan : yg ni syapik edit simple-mimple saje,cantek kan background tu !! gamba mural abg form six lukis !! mural syapik ade kat sebelah dye !! huhu,,syapik yg bawak bag laptop tu taw#ensem tak ? ngeh3 !!! 
tengok lagi gmba kat bawah ! jgn jemu2 ok

sebelum


selepas


penerangan : yg ni pulak adalah anak sedare syapik lah ! baru setahun lebih tapi dah pandai berjinak dengan kamera !! #gedik siket budak neh ! hahaha,,love her always !
gamba lagi dibawah !

sebelum :


selepas 


penerangan : hah,,gamba ni pon syapik snap time boring2 kat umah !!! mata merah gitu,,simpel but nice kan !!syapik suke bur2kan belakang tu ! just focus on me !!! nothing focus except me !

sebelum 


selepas


penerangan : gamba ni syapik edit kat photoshop cs3 !! syapik letak brush n itam putih je...huu...

sebelum 


selepas 





okeh la,,pnjangnye citer !! gamba pon bnyak,,org lain sume satu gamba je,,syapik plak melebih2 kan !! haha,,btw,,suke sngat contest ni !!! kalau ade contest macam ni lagi,,nak join,,tag kat syapik aww.hoho !! okey la,,,tu je..

memandangkan line kejap ade kejap tak de td ! terus lmbat nak join !! sentap betol ! sabaa jela,,akhirnya berjaya jugak menyertai contest ni !! alhamdulillah !
sape nak join klik sini ok'
syapik nak tag dekat  anis ! memandangkan dye suke edit2 gamba ni !! anis,,masok,,jgn tak masok,,,lepas tu,blogger2 sume pon digalakkan masok jugak eh ! 
baibai !!!

4 comments:

DaYaH JeLitA said...

thanks ya sudi join^^

syapik naser said...

@DaYaH JeLitA huhu,,,same2 !!!

adamainaa.com said...

singgah dari blog penganjur. hehe. nice edit. goodluck.

syapik naser said...

@adamainaa.comyeah ! thanks !! support me ok