full print screen



sape dah try nak gune full print screen !!!
kalau full ni dary atas smpai bawah boleh capture woo..
first korg pg kat sini taw !
lepas tu klik DOWNLOAD NOW !
lepas dah download tu kan.,dye akan kuar pop up restart firefox ! then korg retart saje taw !
lebih kurg 5 minit korg tunggu,,korg try bukak balik morxilla firefox tu,,
then,,bukak web yg korg nak print screen tu,korg klik belah kanan,,bile dah klik kan,,ade tak gamba mcm kat bawah ni ??

sorry,gamba kurg jelas,,but still nampak kan ?? okey...
kalau ade kua pop up macam tu ade tulis screen grab tu maksudnye sempurna lah !
lepas tu tekan screen grab>save>complete page/frame lepas tu save kat mane folder yg korg nak save okey !
ingat ! tutorial ni hanya untuk pengguna morxilla firefox sahaje okey !
hasilnya macam ni laa..


jom la try ramai2 !!!
huhu,selamat mencuba !!
'gune MORZILLA FIREFOX' taw,,kalau google chrome x jadi !!!




7 comments:

cik violet said...

pnjg gler bole printscreen ;) thanks share ;D


p/s ; nk mntk tlg..hoho..http://farhah88.blogspot.com/2011/08/kawan-kawan-bloggernak-mintak-tolong.html

syapik naser said...

@cik violet tu la pasal namenye full print screen ! haha..cube lah !

Isha Kun said...

Urm.. kenape Isha buat x jadi pon ? Bile dah tekan complete page/frame , x kuar pon pop up utk save.. huhu

syapik naser said...

@Isha Kuntapi make sure gune morzilla taw,,hmm,,knape tak mau pulak eh ! syapik buat mau je...huhu..macamane eh ?

Isha Kun said...

Isha mmg gune mozzilla , entah lha.. degil plak mozzilla tuh. hikhik

syapik naser said...

@Isha Kunohhh,,yeke..alaa,,knape tak boleh plak ni !! hmmm??

ieyza afieyna said...

thanx syafiq..