border keliling blog

Photobucket

okey,,,sekarang ni syapik nak ajar buat border keliling blog pulak !! contohnye macam gamba kat bawah ni !

hah ? paham ??

okey,tutorial ni syapik yg tambah2 sendiri taw..
mai bertutorial !

washed denim template

1-dashboard
2-design
3-edit HTML
4- tick expand widget

okey,first korg cari kod
#content-wrapper {

dah jumpe ??? korg  copy kod kat bawah ni n paste kat bawah #content-wrapper {
tadi taw !

border: 2px dashed #E2A9F3;
border-top: 2px dashed #E2A9F3 ;
border-top-left-radius: 25px 25px;
border-top-right-radius: 25px 25px;
border-bottom-left-radius: 25px 25px;
border-bottom-right-radius: 25px 25px;
}
okey,paste kan taw,,lepas tu preview kan.
kalau kod   border-top-left-radius: 25px 25px;
border-top-right-radius: 25px 25px;
border-bottom-left-radius: 25px 25px;
border-bottom-right-radius: 25px 25px;
ni dah ade kat blog korg kan ! korg tak yah la copy ! korg juz copy kod
border: 2px dashed #E2A9F3;
border-top: 2px dashed #E2A9F3 ; saja taw !!! paham ? korg try2 la main2 dengan kod tu !! ade usaha ade kejayaan kan !!

kalau korg nak tukar kan bentuk border korg ubah jer kod dashed tu ! korg boleh jugak pakai solid,dotted.
kalau nak ubah warna plak,korang boleh ubah kod #E2A9F3
nak warna,korg klik jer sini

then priview dulu,,dah puas hati baru save eh !

kalau untuk template designer plak,korg ikot ni plak,,yg ni syapik credit kan kat dania,sebab syapik amik tutorial ni dary dye jer ..

1-dashboard
2-design
3-edit HTML

ctrl+f cari kod bawah ni

 .content-inner { 

lepas tu, copy kod ni

-moz-border-radius: 15px;
-webkit-border-radius: 15px; 

pastekan kat bawah  .content-inner {


lepas tu preview n save terus !


setakat tu jelah ! klau ade ape2 yg tak paham,,ask me eh !

dah bace ??? like lah ! ngeh3..

No comments: