adobe photoshop tutorial- glow lines-part 1

Photobucket

hey,,hari ni syapik nak kongsi2 la tutorial glow line .. tahu ke glow line tu ape ?? tengok bawah ni !

hah ?? paham dah ?? sape nak try jom ikot tutorial dari syapik ni !

mula2 bukak photoshop korang !! syapik gune PS CS3.sape tak de tu,,pg la download eh ! hihi..

dah bukak,korg klik new

then,akan keluar macam ni

korang tentukan la sendiri size header yg korg nak.dalam gamba tu korg klik la kalau korg nak transparent ke tak nak ! tapi,,syapik rase baik gune WHITE saje k.


lepas tu akan keluar macam ni.

okey ? lepas tu korg klik macam kat gamba bawah ni
korg klik bucket tu taw..
lepas tu akan keluar macam ni
korg ikot je taw,,pastikan background warne hitam taw..baru cantik !
hasilnya macam ni
hitam je semuanya kan ??
okey..lepas tu ikot gamba bawah ni
pilih untuk tulis tulisan,-pilih warna terang siket untuk tulisan-then OK !
lepas tu
bila korg dah siap tulis semua kan,korg klik kat anak panah numbe 1 tu taw.
lepas tu right klik kat anak panah number 2 .. akan keluar pop up macam bawah ni

korg klik la blending option tu taw..lepas tu tengok gamba bawah ni

korg ikot je taw.. 
lepas ni syapik smbung balik eh..part 2 ! k lah.babai !...












No comments: