tak taw ape nak buat

hee,,
petang2 ni sangatlah boring ! ta tahu ape nak buat lagi taw ! exam dah dekat dah ni !
study ape pon idak lagi !
naseb lah ujian bulan lapan jer !!!
but,kene jugak buat elok2..kalau tak malu jer duduk kat kelas science..
budak kelas aq pon smakin siit dah sekarang ni sebab sume tak boleh nak pick up subjek2 susah macam add math,kimia,fizik semua tu...
aq pon tak boleh bawak sebenarnye...tapi nak tukar kelas pon tak boleh dah sebab dah nak ujung tahun dah.
susah la kan kalau nak pindah kelas lain.,nak catch up balik sume subjek diorang,ta ke susah ???
minggu depan semua orang tahu kan,,budak2 PMR semua nak trial dah,aq harap bebudak sekolah aq boleh buat yg terbaik...demi name baik skolah jugk..
minggu depan jugak puase,,kejap je rasenye,dah nak puase kan ? mase sekarang ni sangatlah laju ! susah nak kejar mase sekarang ni,,aq ingat lagi time aq kecik2 dulu,punye lah lame mase nak berlalu,,lebih2 lagi time puase lah,nak tunggu berbuka tu punyelah seksa...
tapi sekarang ni semua dah lain,,mase smpai tak boleh nak kejar plak jadinya..
so,,jgn lah nak abaikan mase yg ade ni !!
amiklah peluang yg ade....
tahun depan aq SPM ! wahh,,takodnye....risau dengan subjek2 yg aq rase susah ni,,,macam subjek fizik n admath! susah gilllo lah subjek dua ni ! yg lain pon susah juga tapi tak lah sesusah macam subjek dua ni !!!
aq pon tak taw la kenape sekarang ni mood aq kearah subjek fizik semakin berkurangan ! sebab aq tak suke dah subjek tu ! ta taw la kenape ...
aq piir macam subjek fizik tu TAK BEST LANGSONG! sangatlah boring subjek tu,,mmg aq tak target A' la subjek fizik ni ! dapat credit cukop !
tak credit pon ta kesah lah ! ta nak amik taw pon tentang subjek FIZIK ni #FULL STOP !
aq pon teros terang nak cakap,,aq memang tak minat pon bidang science ni ! oleh kerana aq dimasokkan dalam kelas science kan ? so,,terpase la aq kene take it !
kalau aq taw sume ni,baik aq amik kelas bawah2 pon tak per,asalkan aq minat,,,aq suke dengan subjek kelas lain tu !! cita2 aq pon bukan dalam bidang science ! tak penah terpikir pon nak jadi doktor ke,lawyer ke ape sume tu,,cita2 aq adalah na jadi #ARTIS,PHOTOGRAPHER,AHLI PERNIAGAAN,...
ade tak cita2 aq kat atas tu dalam bidang science ? ade tak ? tak de kan ? so,,mmg menyesal gile lah masok kelas science !!! adoii,,,bukan aq nak pon kelas science sebenarnye,tapi cikgu yg bubuh name aq kat dalam kelas ni...skolah aq lain cikit taw,,,cikgu yg bubuh name nak masok kelas ap,,sepatutnye pelajar lah yg pilih nak masok kelas ape bergantung dengan cita2 diorang kan..memang pelik la skolah aq,but,,nasi sudah menjadi bubur ! tak boleh nak buat ape dah !
semua dah berlalu !
mase dah berlari sekencang kilat dah ! tak mampu nak kejar balik ! so,kene jela terima dengan seadenye,,
yg penting ,, subjek tambahan yg aq amik iaitu subjek #SENI aq akan target A+.yg lain aq tak kesah pon #FULL STOP,lagi skali !

aq tengah meluahkan persaan,sebab minggu depan kan puase,ta boleh buat dosa manyak2 ! ; haha..selamat berpuase taw korg ! lepas puase kite wat ape ? kite RAYA !!!!
yeah !
yg pmr tu good luck okey !
masaalah betol la keyboard huruf K ni...

No comments: