ramadhan al-mubarak


:67:hai2,,pejam celik,pejam celik,,dah nak dekat puase kan ? bg sesetengah org mybe puase ni memenatkan mereka,,but,,bg syapik puase neh best ape,,dapat berbuka lauh sedap2,makan ramai2 smbil ternanti2 menyambut azan,,tak ke best semua tu ? sape yg ta merase lagi keistimewaan bulan puase ni mmg rugi lah !! lepas puase plak,dah raye ! kalau raye,mmg sakan abes la kan ! bile2 lagi time lagi seminggu nak raye,,mmg syok abes la,rase macam tak puase je kan,,sume family pg shopping beli baju raye kat mall , yg tempah baju tu cepat2 pg amik sebab nak try muat ke tak,,lepas beli baju semua excited,,cepat2 pakai baju tu,,,,nak raye la katekan,,lebih2 lagi kallau budak skolah rendah ! diorg ni mmg usah cakap la tahap exited diorang macamane kan,,macama syapik dulu la,,ingat lagi,kalau lepas je beli baju,,smpai umah terus pakai balik baju tu ! exited gile taw !! macam tu diorang generasi muda sekarang nih ! kalau yg perempuan2 kat luar sane,,mak bapak kepade perempuan2 semua tu mestilah spend duit banyak2,sebab kene beli baju untuk diorang,,perempuan kan bnyak sikit songehnye ! macam2 nak,,tengok macam kami kaum adam ni,,bai je kan ? untung la kaum adam sekalian ! :face75:,,bg opah2 kat kampung pulak sebok la siapkan kuih muih untuk dijamahkan pada hary raye nanti kan,,korg untungla ade lagi kampung,ade lagi opah,ade lgi atok,,syapik mane ade dah semua tu,,,so,,syapik ta dapat la rase keseronokannye dapat masak lemang,tolong opah2 masak rendang kat dapur..best la korg ! lepas tu,,,,ary raye jugak,mule lah budak2 kecik kat luar tu pg bertandang ramai kat umah org sebb nak mintak duit raye ! bukan taw makne segan ! syapik po macam tu la jugak dulu,,tapi sekarang tak dah okey ! dulu2 saje.haha,,,bile teringa kan mase dulu2,,lawak pon ade,sekarang bile dah besar ta ingat da semua tu kan !! betol ke tak ??? betol kan ?baik mengaku cepat !! korg same je macam syapik,,haha...:face74:..eh2,,da terlanjur berkate2 la pulak,,pnjang bebeno dah ni,,okeyla,kesimpulannye,,,bile hari puase je semua org mengeluh,,bile nak dekat raye plak,,mule la timbul perasaan exited tu,,,bile dah raye,,sakan habes lah ! kan3 ???.okeyla,syapik pon rase sekarang ni sesetengah family dah mule menyiapkan persiapan untuk bulan puase ni,,dan rasenye ade jugak yg dah siap2 ready kan barang untuk menjelang raye !,syapik ta siap ape2 po lagi taw untuk pengetahuan korg,sape yg da ready tu,,bagos la,,ade persiapan awal...gud2...okey la,,,syapik nak ucapkan la selamat menyambut bulan ramadhan,,,bnyak2kanla amal ibadat eh,,hentikan2 buat maksia sume tu,,,tinggalkan semua bende2 yg tak berfaedah tu kejap untuk menghormati bulan ramdhan eh,,lagi satu jgn tinggal solat taraweh ek bg yg llaki tu:118:..takat tu jelah entry syapik kali ni,,,assalamaulaikum !:41:


No comments: