menukar fonts di laptop

hai2,malam2 bute ni,syapik nak kongsi satu tutorial la,,tutorial ni pon bukan untuk blog taw,but,,ni untuk laptop or komputer or netbook korang
khas untuk windows 7
kat windows seven tu pon mesti ade personalize

ok,kite mulakan taw !
first,bukak laptop korang ! dah kan?

right klik>personalize


lepas tu,pg kat windows colour


lepas klik kat 
advance appearance setting
macam kat gamba kotak atas tu !
lepas tu,dye akan keluar pop up macam ni


oke,lepas tu korang pilih la mane satu yg korang nak tukar ?? korang klik je katmane2 dalam gambar tu !
korang tukar la fonts ke,warna dye ke,,dalam kotak atas tu semua syapik da tukar kan,,ianya boleh nampakkan lagi laptop kite lebih menarik dengan dihiasi pelbagai jenis fonts ! ok ?? sape nak try,,try la taw..

da siap semuanya,
korang klik kat
apply dan save terus
ok ! selamat mencuba,sekarang,korang punya laptop fonts da bertukar !






No comments: