favicon

tutorial-FAVICON
ape itu favicon ? favicon tu adalah favicon lah.haha
ok,main2 je,,cube korang see kat tab korang yg atas tu ??? warne oren symbol blogger kan

so,korang ta rase2 nak tukar ke ? muak da syapik tengok.huhu
carenye senang je.
mule2 Pergi Dashboard > Design > Edit HTML
*tick expand widget template .

tick expand widget taw !! jgn lupe,kalau tak tick takkan menjadi !
tekan ctrl+f cari kod ini

</head>
da jumpe ??
copy and paste kod ni 

<link href='URLGAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='URLGAMBAR' rel='icon' type='image/x-icon'/> 
paste kan  kod atas ni dekat atas kod </head> ni
url gamba boleh cari kat photobucket or glitter-graphics taw



*p/s : URL gambar tu adalah Direct link pic tu *kalau cari kat photobucket, bukan code html ye . kalau nak URL gmbr tu*kalau cari kat glitter graphics . , right click picture tu pstu pilih Copy Image Url / Copy Link Location.

No comments: