bloquote

hai2,selamat petang,petang2 ni syapik ta de wat ape2 pon,so,syapik nak kongsi tutorial lah !
name tutorial ni
blockquote
taw ke blockquote tu ape ???
blockquote tu macam ni

cantik tak kotak ni ??
hah,,,cantik kan ? so,sape nak buat jugak ??? meh2,sini syapik ajarkan
credit to nana
pg design>edit HTML>ctrl+f srentak>
,,cari kod ni dulu

]]></b:skin>
dah cari? lepas tu copy kod kat bawah ni


.post blockquote {background:url(URLGAMBAR);-moz-border-radius-topleft: 10px;-moz-border-radius-bottomright: 10px;padding: 6px;Border: 1px solid #ff0d62;margin:1em 20px;}

then,paste kod atas ni kat atas kod  ]]></b:skin>


oke,siap !ape yang korang kene buat lepas ni ? jgn terus save taw,,gantikan dulu kod ni

URL GAMBAR-korang gantikan url gamba tu dengan url yg korang nak,korang boleh la cari kat photobucket ataw glitter-graphics taw..bnyak gamba comel kat ctu 
Border: 1px solid #ff0d62; tu plak,korang boleh la tukar,yang tulis solid tu korangboleh la tukar dengan  dashed(-----) ataw dotted (.......) ikot citarasa anda la tawkod 1px tu pulak,,tukar la size border dye..ikot la korg punye citarasa jugak taw.


p/s-kalau tak taw macamane nak gune blockquote tu
tengok ni'
time korang nak tulis entry tu,korang highlight dulu ayat korang tu,then,tekan button 
macam dalam gamba ni
gambar yang syapik petakkan tu...

dah paham ??
ok,selamat mencuba !
kalau dah gune,tinggalkan komen di comment box syapik taw !

untuk copy tekan ctrl+c




4 comments:

Owner ^_^ said...

Alhamdullilah jadi jugak . biasanya buat yang ada border die je yang ni ade background . happy nye ^_^

syapik naser said...

@Owner ^_^huhu ! baguslah alau menjadi eh ! hahaha...alhamdulillah !

durar said...

ehh , tak jadi pon . mcm mane nii , :<

syapik naser said...

@durartak sesuai kot ! cer try cari tutorial ni kat google,,lagi bnyak..