UPDATE !! (mahasiswa UITM puncak alam OFFICIALLY

hai salam bloggers sekalian.
how are you guys ? everything okay ? KAH ! ok first of all im very gratefull because ALHAMDULILLAH dah sebulan lima hari dah officially menjadi student di Uitm puncak alam ni. everything kena survive sendiri . pelan pelan cari rentak , pelan pelan cari kawan dan pelan pelan menerokai bumi selangor ini . bukan senang sebenarnya nak survive seorang diri without family and friends yg before this always have around us . but i try my best to create my own style here and friends with everyone . ye lah ,takkan 24hours nak ada mak abah kawan2 setiap hari kan . kau dah pilih jalan ini , kau kena sahut. jangan cepat jatuh . anything happen yg telah menjadi penyebab kau jatuh, cuba bangkit . Tuhan tak suka tau kita sebagai manusia cepat sangat mengalah . so think positive .

ok now aku nak share lah sedikit apa je lah yg aku dah dapat sepanjang sebulan tak sampai suku hari ni dengan korang. sharing is caring right ? haha.



btw UiTM puncak alam ni biasa je actually. as usual lah kan ada kolej , fakulti , jalan raya , facilities, kedai runcit , cafe yang sangat besar dan murah(ikut nasib) mesin bank , court tenis, futsal,padang kawad,bus rapid ahh pe lagi eh ? senang cerita meh masuk belajar sini sama sama dengan aku . tengok dan lihat sendiri . haha kejam duh. tapi paling best hostel dia best selesa meletop kebabom. sebeilik 2 orang sahaja gittew. serumah ada 4 bilik so total 8 org serumah dan tandas ada 2 .ada lift gak . so takyah susah2 naik tangga smpai atas. cukup lah naik tangga kejayaan yg sedia ada tu .


side view of this TANGGA KEJAYAAN aka tangga maut. seram kan nama dia . kalau kau jalan sini macam tak jumpa penghujung. ko rase ?


front view. hadaplah tangga ni hari2. takpa boleh slimkan peha yang gedabak besa ni. haha

      

gambar ni aku snap waktu first time jejak kaki kat sini . sangat teruja dan sedih :'(


              

dari kiri : meja study , tandas dan bilik aku yang tertera huruf A tu.


waktu first sampai tengok roomate dah sampai . so sangatlah awkward . roomate aku asal dari pineng. untung gila dpt roomate yang sama course . hahah 


locker pun nampak modern kan ? jeles please. time ni dah kemas2 segala barang tetiba nampak beg mak terhangkut sekali. so tunggu cuti la baru bawak balik. saja je kan nak suruh balik hantar. haha



inilah bangunan asrama yg aku dapat. BLOK CASUARINA 5 tingkat 8 rumah no, 1 .



cafe rafflesia. ada lagi satu. rupa dia sama gak tapi sana ada cool blog. sini ada jual coffee same like mcm starbuck camtu la,


istimewa bagi student yg dapat kolej casuarina , Universiti ada sediakan meja ni. kolej lain takda . hanya casuarina 1,2,3,4 & 5 .(casuarina ada 5 blok total) selebihnya asgsana dan rafflesia.

ok habis gambar .

FYI jugak, kami student art and design kat sini sebenarnya menumpang sahaja. kami menumpang blok fakulti sains kesihatan sikit , farmasi sikit. sedih kan ? aku belajar kat sini pun sedih. tapi ada berita gembira ni. tak lama lagi kami takda dah nak tumpang2 bagai ni. kami ada our own blok own fakulti own hostel yang lagi meletops kebabom dari uols uols semua. nampak tak riaknya disitu .
fakulti Art and Design alhamdulillah dah siap dah pun, tunggu masa je nak pindah sana dan merasa sendiri nikmatnya belajar ditempat sendiri. baru lagitu .harapan kami takde lah tangga kejayaan tu semua . tapi nampak gaya mcam ada .kfine.

tak kisah la tangga ke apa, yang penting nak belajar .(ayat pura pura sangat weh) last last ko jugak merungut lebih nanti.yang penting la kan, tangga tu taj setinggi tangga kejayaan yang sedia ada sekarang ni. please la wahai kontraktor sekalian. buat la camana pun asalkan pendek sikit. haha

so update kali ni, takda kesimpulan . untuk update yg lebih lanjut , boleh follow 

INSTAGRAM : @nursyafiqnaser
FB : nursyafiqnaser
twitter : @SyafiqnasZ

byeeee :)





BAKAL MAHASISWA

SALAM SATU MALAYSIA .

Alhamdulillah syukur ke hadrat ilahi sebab harini tetiba rajin nak update blog . well , sometimes rindu gak zaman blogging dulu2.

tanggal 11 august 2015 haritu adalah tarikh yang ditunggu-tunggu oleh aku dan rakan rakan se-STPM yang lain iaitu tarikh tersebut telah menjawab segala-galanya . segala penat lelah masa belajar stpm haritu alhamdulillah telah pun membuahkan hasilnya. bercucuk tanam selama setahun setengah disekolah akhirnya buah yg terhasil sangatlah masak ranum manis etc. fuh

masa nak tunggu tarikh tu , hati memang dah tak keruan dah. tidur malam tak lena dan akhirnya jawapan di portal rasmi UPU telah memberikan aku impak yang PUMM !! yess aku berjaya menjejakkan kaki di UITM untuk sesi september bagi pelajar lepasan stpm 2014/2015 . syukur sangat walaupun target Universiti aku sebenarnya USM , tapi aku fikir positif . UITM pun ok dah .

so now, aku dan rakan yg lain tengah rushing untuk selesaikan borang-borang kemasukan dan everything yg berkenaan dengannya. macam2 jenis cerita aku baca bila tengok senior2 post di fb,twitter pasal life di universiti ni., macam-macam. aku harap sangat aku berjaya habiskan pengajian aku selama 4 tahun disana dengan tenang .

1st september aku bakal berangkat ke UITM puncak alam dalam course SENI REKA GRAFIK (kepujian). mak dengan abah je yg akan hantar nanti. takpela aku tak harap pun org ramai akan iring aku sebab kalau semakin ramai yg ikut semakin pilu hati ni nak lepaskan diorang . fuh ! berpisahla kami sementara 4 tahun belajar ni . kawan-kawan sekelas dan seperjuangan yang lain , kita belajar elok2 ok sampai dapat dekan hahaha.

next week je lagi ada masa . lepastu duduk la kau kat uitm palam tu . meet a new friends , new environment, dan new life . i hope everyhting will be ok. sini aku nak senaraikan nama rakan2 se-stpm yang satu sekolah aku yg berjaya masuk ke U.

aku- UITM
HARITH - UMS
AIDIL- UNISZA
AZIZUL- UNISZA
NAVIN-UMK
HASMIRA-UMK
JIHA-UMK
ZATI-UMK
FUZAH-UUM
ZANA-UUM
IKIN-UUM
FARRAH-UPSI
YANA YAHYA-UPSI
NOLI-USM
ADHNIN-UITM MELAKA
ALIA-UMT
SYAPIK-UNIMAS
PEAH-UMS
LIYANA-KUISAS

lagi 3 orang aku lupa.

k lah, aku cadang masuk belajar nanti aku nak aktif balik. doa doakan ok., aku jugak aktif di fb (https://www.facebook.com/syafiqnas) .papehal contact situ ya. wassalam :) peace V
 
fly up